Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Mirjam. Gelukkig getrouwd, dertiger, trotse moeder van 5 kinderen {9, 8, 6, 4 en een half jaar}. Tot en met 2013 ben ik werkzaam geweest in het {speciaal} basisonderwijs, wat heel leerzaam is geweest, maar waar ik vooral erg van heb genoten. Toch heb ik de stap gewaagd om fulltime thuis te zijn, en er volledig voor mijn gezin te kunnen zijn. Een heerlijke mogelijkheid om te investeren in de (jonge) harten van onze kinderen.

Het is mijn verlangen dat ik met deze blog vrouwen kan bemoedigen dichtbij Christus te leven en meer en meer gevormd te worden tot een vrouw en moeder naar Zijn hart. Ik heb zelf deze bemoediging vaak nodig en zal dus voornamelijk een 'doorgeefluikje' zijn van de dingen die ik gelezen, gezien of gehoord heb. Daarnaast schrijf ik over onze gezinsmomenten, over opvoeding, huishouden, een leven van dankbaarheid en vast nog meer!

Sinds vorig jaar heb ik een aantal keer ervaring op mogen doen in het spreken voor vrouwen / moeders over geloofsopvoeding. Een thema wat zeer mijn hart heeft.

Veel zegen bij het lezen. Reacties zijn altijd welkom en waardeer ik zeker!
Mailen kan naar: baanmirjam@gmail.com

In Hem verbonden,

Reacties

 1. Mirjam,
  We zijn bezig met bijbel studie en hebben voor de volgende keer het onderwerp Zelfbeheersing. we zijn met de vrucht van de Geest bezig dus en dit was het laatste onderwerp. ik zat zo een beetje te zoeken en te rommelen en kwam jou blog tegen dat was erg leuk ,interessant zelfs ik las zo hoe je je kinderen op een speelse manier met onze Vriend God en Vader bekend maakt ,en vertrouwd maakt ,maar het aller fijnste vond ik dat je jou baan opgaf voor je kinderen. Wat een Liefde voor je kinderen een geschenk van God en wat een Blijdschap geeft dat als je je kinderen zo ziet groeien, dan kun je er helemaal Vrede mee hebben om niet meer te werken en te genieten van de kinderen op shool en ik vind het erg moedig dat je het Geduld kunt opbrengen om alle dagen thuis te zijn om met je Vriendelijkheid je kinderen in alles bij te staan , wat een Goedheid van onze Hemelse Vader dat je thuis mag zijn en van je kinderen genieten , daar is Geloof voor nodig om Zachtmoedig met man en kinderen om te gaan . Wat een ZELFBEHEERSING.
  Maar mede het mooiste vind ik dat je koos voor God je geschenken van de Heer en niet voor het geld , je loon . Top ik hoop nog meer te mogen lezen.
  Vr gr Hemmo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een mooie blog site!
  Zal ik eens wat vertellen? in de oude kerk van Delft is tot 5 oktober een expositie over gebed: openbaring 8 vers 3 en 4 is uit gewerkt in 11 beelden en tie foto's.
  Beeldspraak: de moeite waard.
  Wil je een rondleiding? meer weten? mail me maar: ria@vanoosten.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Mirjam, leuk om jou met je vier mooie kinderen te zien! Liefs Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Mirjam,
  Wat een prachtige site met boeiende ideeën. Ik was op zoek naar wat nieuwe gezinsmomenten. Veel inspiratie! Bedankt voor het delen. Gods zegen met je belangrijke taak. Groet, Hendrika

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tov deze blog Mirjam! Wat te denken over een vrouw en leerkracht naar Gods hart?!😊

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tov deze blog Mirjam! Wat te denken over een vrouw en leerkracht naar Gods hart?!😊

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey!! Ja, dat 'leerkracht naar Gods hart' zou een mooie aanvulling kunnen zijn ;). Liefs!

   Verwijderen
 7. Hoi Mirjam, Voor het gemeenteblad wat bij ons een keer per kwartaal uitkomt zou ik graag jouw idee vermelden over die plasticbekertjes. Ik ben zo vrijmoedig om te vragen of ik dan jouw voorbeeld van de wikkel met Bijbeltekst mag hebben? Ik zal er netjes bij vermelden dat jij het hebt gemaakt :)

  vr gr Hanneke den Boer, Werkendam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Hanneke,

   Bedoel je, de les van de graankorrel? Mail me anders even! baanmirjam@gmail.com

   Groetjes,
   Mirjam

   Verwijderen
 8. Gea van der Steeg23 maart 2015 om 20:58

  Hoi Mirjam, van José hoorde ik over je blog! Ik had wat inspiratie nodig voor onze gezinsmomenten, en nu ik jouw blog ontdekt heb denk ik dat ik hem nog héél vaak ga raadplegen;).....dank je wel voor alle ideeën, informatie en tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Mirjam,
  pas je blog ontdekt. Dankjewel voor alles wat je hier op deelt. Wij zijn een poosje terug met gezinsmomenten begonnen en maken er nu dankbaar gebruik van!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dag Mirjam,
  Dank je wel voor je prachtige blog. Ik las dat ik niet zonder toestemming je materiaal mag gebruiken, dus bij deze de vraag! Ik zie ontzettend veel waardevolle tips en handreikingen, dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hendrikje Pleijsier3 maart 2017 om 22:38

  Goedenavond,
  Ik zie dat mijn vraag hierboven al is gesteld. Maar zou ik ook jouw materiaal mogen gebruiken in het gezin? Er zitten enorm bruikbare dingen tussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dag Mirjam, ik zie dat het e-mailadres niet zou werken hierboven, vandaar even een berichtje hieronder. Ik heb een link naar een blogbericht van jou gebruikt in mijn eigen blog. Je kunt mijn blogbericht hier terugvinden http://christenleven.blogspot.com/2018/10/god-is-geen-schepper-van-verwarring.html Ook heb ik een 'stukje' uit de afbeeldingen van de gebeden gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oke!
   Het mailadres werkt alweer een tijdje hoor ;).

   Verwijderen
  2. Ok, dank je voor je bericht. Een volgende keer mail ik je ;)

   Verwijderen
 13. heb de gebedskaartjes( voor man en kinderen) gevonden,was ze kwijt op m`n pc en wist niet meer waar ik ze vandaan had!
  hartelijk dank!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!