Gezinsmoment - Respect voor ouderen (/gezagsdragers)


Tijdens ons tweede gezinsmoment rondom 'respect', wilden we graag nadenken over respect voor oudere mensen of mensen die gezag over je hebben.

Als intro had mijn man een aantal dagelijkse situaties opgeschreven. Deze noemde hij en de kinderen moesten aangeven of het respectvol was of niet. Denk bijvoorbeeld aan: Er komt iemand oppassen en je wilt niet naar bed gaan, of: Je staat op van je stoel voor een ouder iemand zodat hij of zij kan zitten, enz. Als ze het respectvol vonden, mochten ze een geel briefje omhoog houden, als ze dit niet vonden, een roze.
Hierna vertelde ik het verhaal over de profeet Elisa die naar Bethel gaat. Onderweg komen er ongeveer 40 kinderen die de spot met hem drijven. De kinderen worden gestraft door 2 berinnen die uit de struiken komen en de kinderen doden. Dit keer vertelde ik met behulp van een platenboek van Ikeg over het leven van Elisa.

Als verwerking maakte ik dit werkblad. De kinderen mochten in de vakken tekenen of schrijven:Dit was het resultaat van onze kleuter ;)Ook had ik nog deze puzzel en deze kleurplaat geprint voor als ze klaar waren en er nog tijd over zou zijn.

Het was een fijn gezinsmoment waarin we echt met elkaar nadachten over hoe kunnen we aan anderen laten zien dat we respect voor hen hebben en waarom zouden we dit moeten doen? We doen het, omdat de Heere het graag wil. Hij heeft mensen boven ons gezet die gezag over ons hebben, thuis, in de kerk en op school. Als we hen eren, eren we eigenlijk God zelf!

In Hem verbonden,

Reacties

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!