Gezinsmoment - Bijbels zelfbeeld - Meer waard dan de vogels


Dit gezinsmoment vond ik zelf best lastig, omdat ik er niet echt een Bijbelverhaal bij kon vertellen. Eigenlijk doen we dat altijd wel, dus ik was benieuwd of dit wel een beetje zou landen

We begonnen met de vraag: 'Wat is bezorgdheid /bezorgd zijn?' Alles wat de kinderen noemden, schreef ik op. Opvallend was dat het meeste toch te maken heeft met sterven of ziek worden. Zij hebben nog geen zorgen over voedsel en kleding ;).Hierna las ik  Mattheus 6: 25-34. Elke zin legde ik uit in kindertaal. De kinderen hoeven zich geen zorgen te maken óf ze kleding hebben, maar toch maken ze zich wel druk om hun kleren (soms), of ze wel leuk zijn, bijvoorbeeld. We konden het Bijbelgedeelte hierdoor wel wat dichterbij brengen. Ook legden we uit dat de Heere Jezus hier niet alleen praat over kleren en eten, maar dat het vooral gaat om het zorgen maken. We kunnen ons zorgen maken om hele dagelijkse dingen, ook kinderen maken zich druk om dingen waarvan de Heere Jezus zegt dat het niet nodig is.
Naar vogels wordt hier regelmatig gekeken, dus ook dat was aansprekelijk. Een vogel is onbezorgd, God zorgt goed voor de vogels en wij zijn nog meer waard dan die vogels. Ik denk dat ze dat wel begrepen hebben. Ook lazen we nog  Lukas 12: 6-7. We hoeven nooit bang te zijn, maar mogen altijd vertrouwen op God, die ons leven leidt en voor ons zorgt.

De kinderen begrepen het wel, maar als ik eerlijk ben, vertel ik toch liever in deze leeftijdsfase een Bijbelverhaal, omdat ze dat wat meer boeit. Anderzijds is het ook goed als ze zelf uit de Bijbel leren lezen en daar een toepassing voor hun eigen hart mee leren maken.

We knutselden aan het eind met papier. Ik had wat sjablonen geprint die de kinderen met karbonpapier op gekleurd papier over konden trekken, uit konden knippen en vervolgens opplakken. Grappig was om te zien hoe goed ons jongste grietje van 3 dit al kon. Ik heb haar geholpen met knippen, maar overtrekken en opplakken kon ze zelf. Ze heeft genoten. We plakten ook de tekst uit Lukas 12 erbij. Klik hier voor het sjabloon dat we voor dit knutselwerkje gebruikten.


De tekst wilde ze zelf knippen ;).
In Hem verbonden,

Reacties

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!