zondag 9 juli 2017

Gezinsmoment - De wijnstok en de ranken

Vorige week dachten we na over de wijnstok en de ranken. Het was heel leuk dat mijn man het dit keer allemaal had voorbereid (op het werkje na :)).
Hij kwam binnen met een grote tak. De reacties waren natuurlijk niet van de lucht? Wat gaan we doen? Waar heeft u die tak voor?
We lazen eerst het gedeelte uit Johannes 15. De oudste 2 inmiddels uit hun eigen Bijbel, heel interessant vonden ze het om dat zo te doen.
Daarna had mijn man allerlei plaatjes verzameld, van een wijngaardenier, de wijngaard, de wijnstok, de ranken, enz. Bij elk plaatje legden we uit wat het was en wat het betekende. De tak was om te laten zien hoe de rank geënt wordt in de wijnstok. Hoe dichter we bij de Heere Jezus zijn, hoe meer Hij door ons heen kan werken en hoe meer de vrucht van de Geest kan groeien. We hebben benadrukt dat de vrucht dus echt iets wat kan groeien wanneer we dichtbij Hem zijn. Wil je geduldiger zijn? Leef dichtbij de Heere Jezus! We hebben aan alle kinderen gevraagd waar ze in willen groeien. Mooi om te zien dat ze echt al zelfkennis :). Daar hebben we ook concreet voor gebeden of de Heere die vrucht ook meer wil laten groeien in hun leven. Hieronder zien jullie een fotoverslagje:Aan het eind natuurlijk druiven eten met elkaar.
 

We maakten als verwerking dit werkje:

De rank maak je van crepepapier dat je in de lengte draait (zoals een pluk haar om je vinger) en daarna vastlijmt. De druiventros hebben we met onze vingers geverfd. De kinderen mochten zelf de tekst erbij schrijven.In Hem verbonden,

2 opmerkingen:

  1. Ha Mirjam! Leuk dat je weer wat op je blog hebt gezet! Ik zit nu al een tijdje te "mijmeren" over dichtbij de Heere Jezus leven. Wat heerlijk is dat eigenlijk als je het erns op je in laat werken... Dat helpt natuurlijk ook bij dat getuigen waar je het met Pinksteren over had. O wat vind ik dat moeilijk, soms zomaar opeens een situatie waarin je kleur moet bekennen, dat vind ik echt heel spannend, dat zou ik veel beter willen kunnen... Groetjes van Marjet!🍒

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat gaaf dat je dat zo doet met je kinderen. Ik heb vroeger veel kinderdienst gedaan in de gemeente en weet hoe belangrijk het is om hen Gods woord duidelijk te laten begrijpen. Mooi hoor.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!