donderdag 13 juli 2017

Gezinsmoment - Bijbels zelfbeeld - Geschapen naar Zijn beeld

Zondag zijn we een nieuwe serie gestart! Ik had er zin in ;). Dankbaar maak ik voor deze serie gebruik van de site kidsofintegrity.com.

De kinderen kregen vanmiddag - na het zingen en bidden - allemaal een spiegeltje om zichzelf eens goed te bekijken. Ik stelde ze wat vragen, bijvoorbeeld: Kun je helemaal zelf bepalen hoe je eruit ziet? Vinden alle mensen op de wereld hetzelfde mooi aan andere mensen? Hoe kijkt God naar jou? Waarom houdt Hij van jou?


We legden de spiegeltjes weg en ik las een paar stukjes uit Ezechiël 1, namelijk vers 1, 4-9 en 22-28. Ezechiël krijgt een visioen en ziet de Heere op Zijn troon. Hij omschrijft dit heel indrukwekkend. Ik heb het uit een wat begrijpelijkere vertaling gelezen, zodat de kinderen het goed konden volgen.
Ik vroeg aan de kinderen hoe het nou kwam dat Ezechiël de Heere op een mens vind lijken? Ik legde uit dat dit kwam omdat de Heere ons zo gemaakt heeft, dat wij op Hem lijken.

Hierna vertelde ik het verhaal van de schepping van Adam en Eva en dat de Heere de mens gemaakt heeft naar Zijn beeld, en dat Hij ze mannelijk en vrouwelijk heeft gemaakt.

We praatten er nog even over dat het heel bijzonder is dat we op God lijken. Dat dit een eer is! En dat het hierdoor is dat we een ziel hebben, eeuwig zullen blijven leven, dat we hierdoor God kunnen liefhebben. Ook hebben we uitgebreid besproken met de kinderen dat de Heere niet voor niets in de Bijbel heeft laten schrijven dat Hij de mens als man en vrouw maakte. Een jongen is helemaal anders dan een meisje, niet alleen aan de buitenkant, maar ook in hoe hij is en als we zijn het gelukkigst in die 'rol'. Meisjes mogen trots zijn dat ze een meisje zijn en dit laten zien in hoe ze hun haar hebben en in wat ze aan hebben, maar dat geldt ook voor jongens. Het was een heel ontspannen gesprekje en ik was dankbaar voor het feit dat het gewoon zo natuurlijk verliep.

Natuurlijk moest er ook iets geknutseld worden :). De kinderen kregen een wit papier, moesten hun vinger natmaken in water en dan met waterverf een vingerafdruk maken. Ik legde uit dat elke mens uniek (er is er maar 1 van jou) en dat we dat ook kunnen zien aan onze vingerafdruk. Van de vingerafdrukken mochten de kinderen dieren maken (of iets anders, net wat lukte). Het resultaat was leuk. Voor ons lieve kleutermeisje was dit nog wel een moeilijke opdracht, maar zij heeft gewoon lekker gevingerverfd.


Het was een fijne middag met elkaar!

In Hem verbonden,

2 opmerkingen:

Reacties worden erg gewaardeerd!