Maak tijd voor stille tijd

Misschien verlang je wel eens terug naar de tijd dat je nog geen kinderen had. Dat je in alle rust 's morgens je Bijbel kon lezen, kon bidden en een boek kon lezen die je hielp in je geestelijke groei. Nu mag je blij zijn als je 5 minuten ongestoord kan lezen. Dit kan je wel eens moedeloos maken en misschien heb je wel eens de neiging om dan maar helemaal geen stille tijd meer te houden. Maar ook in deze tijd, lieve moeder, wil God door Zijn woord tot je spreken. Probeer in je drukke dag toch een moment te plannen om Zijn aangezicht te zoeken. Houd deze tijd in open handen. Geniet van de ongestoorde minuten in Gods Woord en voel je niet teneergeslagen als je peuter je toch weer komt onderbreken. Ook deze onderbreking komt uit Gods Vaderhand. Laat je Bijbel open liggen, zet een mooi lied op, luister een preek als je de was vouwt, schrijf een tekst op een papiertje en plak hem op je keukenkastje. Kijk niet terug op die 'goede oude tijd' maar doe alles wat in je mogelijkheid ligt om je ook in deze tijd te voeden met Gods levengevende Woord.


Bron: 100 bemoedigingen voor moeders

In Hem verbonden,
,

Reacties

  1. Dank je wel. Ik voelde pas wat het was voor jonge moeders toen ik op mijn kleinkind paste. Zo weinig tijd om echt stille tijd te houden met een peuter om je heen. Behalve tijdens het middagslaapje. Ik was vergeten hoe het was. Elke seizoen in je leven is weer anders.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel voor dit bericht. Ook als moeder van een aantal pubers kun je zo druk zijn, dat stille tijd erbij inschiet als je niet waakzaam bent. Het is goed om te beseffen dat de Heere God door Zijn Woord tot ons wil spreken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn, dit bericht, Mirjam! Ik ben geen moeder, maar heb naast een fulltime baan op dit moment een stevige mantelzorgtaak en ik vind het heel moeilijk dat ik juist nu zo weinig tijd heb voor stille tijd (terwijl ik het juist nu zo heel erg nodig heb). Ik ben zo dankbaar dat de Heere mij helpt en dichtbij mij is en juist nu heb ik voor mijn gevoel veel te weinig tijd voor Hem... Bedankt voor je bemoediging en groetjes van Marjet!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!