dinsdag 14 maart 2017

I am weak, but You are strong

Lieve lezer(es),

Zoals je (misschien) gemerkt hebt, is deze blog even 'uit de lucht' geweest. Ik had behoefte aan een adempauze. Een moment van bezinning.

Ooit startte het bloggen als ontspanning en een manier om vanuit mijn relatief kleine wereld toch tot zegen te kunnen zijn voor andere gelovige vrouwen. Inmiddels is het uitgegroeit tot iets meer dan alleen een hobby ;). Ik ben dankbaar voor de mailtjes, de vragen, maar zeker ook voor de bemoedigingen van jullie kant. Want vooral dat laatste heb ik misschien wel zeker zo hard nodig als jij, lieve lezeres. Want, jij en ik zitten in dezelfde zoektocht. We zoeken naar Gods plan met ons leven, naar Zijn doel met ons. We worstelen met onze zonden. We voelen ons op vele momenten te zelfzuchtig om onze mannen goed te kunnen dienen. En nog vaker voelen we ons onbekwaam en niet geschikt onze kinderen tot Zijn eer op te voeden. Mijn kinderen beschamen me soms wanneer we gasten te eten hebben. Of wanneer ik ze op straat zie met vriendjes. En, ik weet niet hoe het jou vergaat, maar ik stel mezelf dagelijks teleur. En ondanks dat ik weet dat we waarschijnlijk in dezelfde worstelingen zitten, geloofde ik wat de boze me influisterde: dat ik niet moest denken íets te kunnen betekenen voor welke vrouw dan ook. Dat ik van alle vrouwen die het recht hadden een blog bij te houden wel de laatste zou zijn.
Mocht je ooit gedacht hebben dat het bij ons altijd leuk en gezellig is, dat onze kinderen voorbeelden zijn in alles, dat ik de perfecte opvoeder ben, en dat onze gezinsmomenten elke week weer vlekkeloos verlopen, help ik je bij deze uit de droom ;). Mijn man en ik moeten dagelijks van genade leven. Ik ben zwak. En ik dank God ervoor! Want als jij en ik niet dagelijks onze zwakte zouden ervaren, zouden we het in eigen kracht gaan doen. Hij wil onze zwakheid gebruiken en ons vullen met Zijn kracht. Als wij zwak zijn, is Hij machtig.Laten we ons niet laten ontmoedigen. De boze wilt niets liever. Maar we laten hem niet regeren in ons leven. Laten we ons oog op Hem richten. Van Hem is al onze hulp en onze verwachting.

Het is goed om terug te zijn ;).

In Hem verbonden,

14 opmerkingen:

 1. Dankjewel voor je openheid, ik herken me erg in wat je schrijft. Mooi dat juist onze zwakheid gebruikt kan worden. Fijn dat je er weer bent. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Mirjam,
  Wat een eerlijke en open blog, mooi! En fijn dat je weer terug bent zeg ;-). Ik dacht echt even dat je ging stoppen met bloggen, maar gelukkig niet ;-). Juist door je zwakheid heen, kan ik namelijk veel van je leren! Dat is zo mooi: de Heere werkt juist door onze zwakheid heen. En ook al zijn je gezinsmomenten niet perfect (hier in huis ook bij lange na niet!!) ik vind het altijd genieten om ze te lezen!
  Hartelijke groetjes van Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach, meid toch.. wat ben ik blij dat je weer terug bent.. wat zal je het even moeilijk gehad hebben, denk ik als ik je verhaal lees..
  Het is soms ineens zo taai, zo pijnlijk, die ellendige onvolmaaktheid soms hè naar je kinderen toe, dat falen, die hardnekkige fouten en zwakte. Op de één of andere manier heb ik het idee dat het ook moeilijker wordt als je kids groter worden.. Vind jij dat ook? Of valt het misschien gewoon tegen dat je minder 'groeit'/heilig bent geworden dan dat je had gehoopt?
  Ik weet het niet precies, maar in ieder geval een mooie conclusie.. I am weak, but Thou are strong!!!

  Welkom terug!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey! Das lang geleden! Ik denk dat jij wel meer in de fase zit van 'grotere kinderen' als ik, maar ik snap wel wat je bedoelt. Hoe is t met jouw blog? Gaat die nog een keer de lucht in? Of is ie alleen voor 'insiders'?
   Liefs en zegen!
   Mirjam

   Verwijderen
  2. Ha, já, da's een goeie vraag.. En dat vraag ik mezelf ook wel eens af:).. of tie ooit de lucht weer ingaat..
   Soms mis ik het ineens, dat opschrijven en extra koesteren door woorden te geven aan alles.. Maar eigenlijk mis ik het ook weer niet, omdat er allerlei andere taken op m'n pad zijn gekomen (en koesteren kan ook weer op een andere manier).. ook weer mooi. En het is ook weer wel anders ja, als kids groter worden. Als ik ooit weer zou beginnen, dan idd denk ik wel alleen voor insiders.
   Maar jij mag dan ook insider zijn hoor, als je dat leuk vindt:)
   Veel zegen!
   Liefs

   Verwijderen
 4. Wat zijn wij dankbaar dat je er niet van bent weerhouden om te stoppen met je blog, want wat je ook wordt ingefluisterd........ Deze blog is ons gezin tot zegen geweest. Zelf hadden wij geen enkel idee waar of hoe te beginnen.

  Juist die onvolmaakte momenten die gedeeld worden helpen ons eraan te herinneren het geduld te bewaren als ook onze boeven de boel op stelten zetten. Ook tijdens de "rommelige" gezinsmomenten ervaren wij dat enkele dagen/weken later kinderen toch een opmerking maken waaruit blijkt dat ze iets hebben opgevangen. Ook kijken ze er iedere keer naar uit als het weer ingepland wordt.

  En niet alleen de gezinsmomenten zijn heerlijk om te lezen maar ook de reviews van sommige boeken zijn al van groot belang geweest. Blij dat je blog weer 'in de lucht is'.

  Veel zegen toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!
   Dat herken ik erg, dat de gezinsmomenten die in onze ogen misschien niet zo succesvol waren, toch later weer boven komen.
   Jij ook zegen!

   Verwijderen
 5. Wat een mooie, pure blog. Fijn dat je er weer bent!
  Veel sterkte en zegen gewenst. Juist ook op de momenten dat het moeilijk is. De volgende tekst heeft mij laatst erg bemoedigd: 'De HEERE is goed degenen, die Hem verwachten, de ziel, die Hem zoekt' (Klaagliederen 3:25). Ook al gaat het voor ons gevoel soms mis of heel anders dan we zouden willen: Hij is erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Mirjam,
  Ook nu is dit stukje een bemoediging voor me. Ik had em opgeslagen en kwam em vandaag weer tegen. Dankjewel voor je openheid! En wat een prachtig nummer... Laten we het van Zijn kracht verwachten!!
  Liefs en zegen voor jou en je gezin

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn om te horen! Ja mooi lied he?
  Be blessed,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!