zondag 26 februari 2017

Gezinsmoment - Gelijkenis - De verloren penning

Op de zondag van dit gezinsmoment lag er ijs en was het heerlijk helder weer. De kinderen wilden erg graag naar buiten en even op het ijs. Daarom begonnen we het gezinsmoment met een heerlijke wandeling door het park vlakbij ons huis en lieten dit gelijk de intro zijn op de gelijkenis van de verloren penning. Mijn man ging even snel vooraf met de fiets door het park en hing een zakje met (buitenlandse) muntjes ergens in het park. Daarna kwam hij naar huis en vertelde de kinderen dat hij even in het park was geweest, maar dat hij daar een zakje met geld verloren had. De oudste geloofde het verhaal niet helemaal, maar hij had wel zin in een wandelingetje ;). De rest was enthousiast om te helpen zoeken. We liepen in het park achter papa aan en zochten overal naar het zakje met geld. En natuurlijk gingen we tussendoor ook het ijs op.

Zoeken en zoeken, terwijl het boven je hoofd hangt :)
Gelijk kijken wat er in het zakje zit.
Hierna gingen we naar huis, dronken warme chocomelk en ik vertelde de gelijkenis van de verloren penning met behulp van deze platen.

Ter afsluiting had ik via dit prikbord op Pinterest een paar eenvoudige kleurplaten en een werkblad geprint. De kinderen konden kiezen wat ze wilden doen.

In de week erna las ik allebei de verhalen nog een aantal keer met onze peuter. Voor haar maakte ik dit idee:
Thought I'd share this take-home idea for the parables of the lost sheep  lost coin.  A 'lost' sheep and coin are hiding in the bottle of rice.  A big hit with the little ones!!:

Ik stopte er alleen een paar muntjes in en die moest ze zoeken in de fles met rijst. 

Het was een mooi gezinsmoment, waarin we opnieuw konden benadrukken dat God verloren mensen zoekt. Hij zoekt totdat we gevonden zijn. En daarna is er feest in de hemel, over elke zondaar die zich heeft bekeerd en die door Hem is gevonden.

In Hem verbonden,
,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!