Gezinsmoment - Gelijkenis - Het verloren schaap

In het nieuwe jaar zijn we gestart met een korte serie over de 3 gelijkenissen uit Lukas 15. Een paar weken terug deden we een gezinsmoment over de bekende gelijkenis over de Goede Herder.

Als intro mochten de kinderen om beurten een klein schaapje verstoppen en moest de rest het zoeken.

Daarna vertelde ik aan de hand van deze veelzeggende platen het verhaal. Eerlijk gezegd hoefde ik niet veel te vertellen, de platen spreken voor zich. We hebben de nadruk gelegd op het zoeken van God. Zoals de herder er alles aan doet om het schaap te zoeken en te vinden, zo zoekt Hij ook verloren mensen, zondaars. Zo zoekt Hij ook ons wanneer we gezondigd hebben. Ik probeerde uit te leggen hoe lief God de Vader ons en de rest van de wereld heeft. Op een gegeven moment stelde mijn man de vraag of de kinderen het konden geloven dat God zo vol liefde is. We kregen een heel mooi gesprekje over hoe zij God soms zien. We waren zo dankbaar dat we echt een blik in hun hart kregen. We hebben met elkaar gebeden en ook aan God Zelf verteld dat we het soms zo lastig vinden om te geloven dat Hij altijd het goede voor ons zoekt en van ons houdt, zoals we zijn, ons zoekt, ookal hebben we zondige harten.

Van te voren had ik eerlijk gezegd het idee dat deze gelijkenis voor de kinderen al zo bekend zou zijn, dat ze er niet meer door geboeid zouden zijn. Maar ik had ook in de week vooraf veel gebeden of hun harten ontvankelijk zouden zijn en de boodschap echt zou landen. Dan is het zo bijzonder om te ervaren dat God het gebed verhoort!

Als afsluiting kregen alle kinderen een stuk bruin karton (uit een grote doos gesneden) en een afbeelding van een schaap. Ze mochten zelf kiezen welk schaap ze wilden en hoe ze het gingen vullen, met watten, wol, witte knopen of playmais. De omgeving mochten ze nog verven. Het zijn ware kunstwerken geworden ;). Zo leuk, ieder op zijn/haar wijze en niveau.


In Hem verbonden,

Reacties

  1. We een mooie werkstukken! Ik vind deze gelijkenis ook altijd heel bijzonder. Gisterochtend ging de preek in onze kerk hier juist over. Wat een wonder dat God ons zoekt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hoop dat ze het altijd zullen onthouden.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!