Gezinsmoment - Advent

Zondag hebben we een gezinsmoment rondom advent gedaan. We zijn er al een weekje mee bezig door de adventskalender, waar later nog een berichtje over volgt.

Het gezinsmoment is eenvoudig te houden, maar vraagt wel even een klein beetje voorbereiding. Je hebt nodig: een lichtsnoer op batterijen en een plastic bak met een doorschijnend deksel. Verder heb je wat zwart papier nodig. Vooraf had ik sterren uit het zwarte papier geknipt en die ook weer afgedekt m.b.v. zwart papier en plakgum. Ook had ik een opgaande zon uitgeknipt en een hele zon. Zie verderop de foto's, dan wordt het wel duidelijker.

In de kinderbijbel van Van Dam (deel 1), staat een verhaal aan het einde van het oude testament, dat heet: 'Wanneer komt de Heere Jezus?' Er worden een aantal mensen genoemd uit de Bijbel, die de belofte al kregen dat de Messias zou komen. Elke belofte, wordt een ster genoemd.Zoals ik al zei was het eigenlijk een heel eenvoudig gezinsmoment. We maakten de keuken donker en ik las/vertelde het verhaal uit de kinderbijbel. Bij elke belofte die verteld werd, haalde ik een zwart papiertje weg en kwam er een ster tevoorschijn.Hierna legde ik uit dat Maria leefde in de tijd dat de Heere Jezus er bijna zou zijn. Zij droeg Hem en wist, nu is het echt bijna zover! Ik legde de plaat van de opgaande zon op de lichtbak.

Wij leven in de tijd dat de Verlosser al  gekomen is. We weten dat Hij geboren werd, dat Hij de straf voor de zonden droeg en ons verloste door Zijn bloed. Als we weten dat Hij dit ook voor ons deed, is de zon helemaal opgekomen in ons leven. Jezus wordt ook wel 'de Zon van de gerechtigheid' genoemd. Maar toch leven we ook nog weer in een tijd van verwachten. Er is nog steeds verdriet en zonde en oorlog. Eens zal de Heere weer komen en ons ook daarvan verlossen. Ik legde de hele zon op de lichtbak.

Hierna hebben we heerlijk geknutseld. We knipten en versierden een ster. Met heel veel glitters en veel bling bling :). De vloer... eh de sterren glinsteren er van :).


De afgelopen weken heb ik veel berichtjes ontvangen van gezinnen die de gezinsmomenten van voorgaande jaren hebben gedaan met hun kinderen of zondagsschool. Echt een geweldige bemoediging! Ik wil tegen jullie zeggen: 'Ga door!' Het kost tijd en energie, maar het is alle moeite meer dan waard.

In Hem verbonden,

Reacties