zondag 13 november 2016

Glinsteringen van genade - Gloria Furman


Elke vrouw, elke moeder kent vast en zeker het verschil tussen dat wat ze weet en dat wat ze voelt of ervaart in haar dagelijks leven. We kennen de roeping van het moederschap, maar ervaren het soms als een zware of zelfs minderwaardige taak. 
Soms ervaar je het leven als een last. Er komen zoveel verplichtingen op je af, zoveel verantwoordelijkheden, zorgen of uitdagingen. Waar is God in al deze omstandigheden? Wat heeft het Evangelie te maken met ons dagelijkse leven in ons huis? Hoe maakt het feit dat Jezus onze zonden in Zijn lichaam op het hout droeg, om ons te verlossen van onze schuld en heilig voor Hem mogen leven een verschil in mijn alledaagse leven van deze dag? Hoe kunnen wij in onze omgeving tot eer van God leven en met vreugde ons dagelijks werk doen?

In haar boek 'Glinsteringen van genade' roept Gloria Furman vrouwen op om het Evangelie uit te leven in onze dagelijkse taken en om het Evangelie te koesteren in ons huis.

In het eerste deel van het boek richt ze zich op het Evangelie. Dit deel heet heel treffend: 'Je fundament in het dagelijks leven.' Ze neemt je als het ware aan de hand, en richt je hart op de vraag hoe we genoegen kunnen scheppen in God Die Zich mengt in het leven van zondaren. Zondaren die Zijn genade nodig hebben in hun gewone dagelijkse leven.

Het tweede deel van het boek - dat 'het wonder in het alledaagse' als titel heeft - gaat in op de vele taken, roepingen, moeiten en valkuilen van een vrouw en hoe we het Evangelie in elk van deze situaties kunnen toepassen

Gloria heeft de gave te schrijven alsof ze haar boek aan jou persoonlijk gericht is. Ze deelt haar eigen hart en leven met je en bemoedigt je jouw levensweg met Hem te gaan, je oog op Christus te houden en te leven vanuit genade. Ze heeft mij opnieuw laten zien dat mijn hoop op God is. Hij is het doel van mijn leven, juist van het dagelijks leven in mijn gezin.

Heel graag beveel ik dit boek van harte bij je aan!


Het boek hier te bestellen!

In Hem verbonden,


1 opmerking:

  1. Hoi! Ik kan alleen deel 1 op internet vinden. Is deel 2 ook te bestellen in Nederland of alleen in het Engels?

    Groetjes Maartje.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!