Gezinsmoment - Wij zullen de Heere dienen!


Het laatste gezinsmoment over het leven van Jozua en de geschiedenis van het volk Iraël ging over het indrukwekkende gedeelte dat we kunnen lezen in Jozua 24. Jozua weet dat hij binnenkort zal sterven en wil nog een laatste keer het volk toespreken en hen erop wijzen dat ze de afgoden weg moeten doen en alleen de Heere moeten dienen. Hij vertelt hen eerst van al de grote daden van de Heere. Hij toont hen als het ware Wie God is en voor hen geweest is. Dan zegt hij: 'Kies dan heden wie jullie willen dienen...' We gebruikten deze platen bij het verhaal.


Een zeer mooi gedeelte! Een gedeelte waar ik al een tijd naar uit had gekeken om te delen met de kinderen. Helaas waren de kinderen wat wiebelig en was de jongste nogal grappig aan het doen wat de concentratie ook niet echt verbeterde. Maar we hebben gelukkig wel echt over de vraag na kunnen denken die Jozua aan het volk stelde. Wie willen we dienen? God of de afgoden? Afgoden zijn er genoeg. We hebben een heel rijtje met elkaar opgenoemd. Maar ze zullen ons niet het ware geluk brengen. Alleen de Heere kan ons hart vervullen.

De kinderen konden ter afsluiting kiezen uit deze kleurplaat of dit werkje (onderaan de pagina), voor de pdf van het laatste werkje, klik hier.

In Hem verbonden,

Reacties

  1. Ha Mirjam,
    Mooi om weer over een gezinsmoment te lezen. Ik vind dit inderdaad ook een indrukwekkend/mooi gedeelte uit de Bijbel! Lastig is dat hè, als je iets moois hebt voorbereid en de aandacht is wat minder. In mijn klas heb ik dat ook wel eens. Nog even een ander vraagje: in een blog van vorig jaar over kerstfeest stond een foto met een zelfgemaakte boekrol. Ik vind dit erg mooi om met m'n klas te maken, maar vroeg me af waar je het papier omheen hebt gerold (ik kon het niet zo goed zien). Is dat gewoon een takje? 46 takjes voor m'n klas zoeken vind ik nl niet zo'n goed idee ;-) en ik kon zo snel niets anders bedenken met dezelfde uitstraling.
    Alvast bedankt voor je reactie! Zegen gewenst over deze waardevolle momenten met jullie kinderen!
    Groetjes, Ariëtte

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!