Gezinsmoment - Jozua en de Gibeonieten


In Jozua 9 lezen we over Jozua en hoe hij een verbond sluit met de Gibeonieten. De mannen uit de stad Gibeon hebben net gedaan alsof ze van ver komen, door oude schoenen en kleren aan te doen, oud brood mee te nemen, enz. Jozua overlegt hier niet met de Heere, maar doet wat hij zelf denkt dat goed is. Later blijkt dat de Gibeonieten oneerlijk zijn geweest en ontdekt Jozua dat hij onverstandig gehandeld heeft.
We hebben met de kinderen over dit gedeelte nagedacht. Opnieuw met behulp van deze platen.

We hebben met name de nadruk gelegd op het feit dat Jozua eerst aan God had moeten vragen wat wijsheid was en dat wij ook aan God mogen/moeten vragen wat Hij wilt dat wij doen zullen. In grote beslissingen, maar zeker ook in kleine beslissingen.

Ter verwerking deden we een keer geen knutsel, maar hebben we het verhaal nagespeeld. Mijn man was Jozua, de kinderen de mannen uit Gibeon. We speelden het twee keer. De eerste keer zoals het in de Bijbel geschreven staat. De tweede keer speelden we het zoals Jozua het beter had kunnen doen, dus er kwam geen verbond en hij vroeg het eerst aan de Heere. De kinderen hebben genoten. En wij ook ;).


Oud brood om te bewijzen dat ze 'van ver komen'

Sluiting van het verbond :)
In Hem verbonden,

Reacties

  1. Geweldig! Het is zo leuk om een verhaal na te spelen! En inderdaad, de kids genieten er minstens zoveel van als wij ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig! Het is zo leuk om een verhaal na te spelen! En inderdaad, de kids genieten er minstens zoveel van als wij ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!