Gezinsmoment - Rachab


De serie van Mozes is eigenlijk klaar en mijn man en ik hebben overwogen een nieuwe serie te starten, maar de geschiedenis van het volk Israël is nog niet af. Het is een beetje vreemd om middenin de woestijn te stoppen. God ging verder met Zijn volk en Zijn wonderlijke daden wilden we graag nog verder doorgeven. Daarom toch besloten om nog even door te gaan.

Als intro speelden we dit keer verstoppertje. Mijn man is erg goed in het bedenken van goede verstopplekken in ons huis, dus hij verstopte de kinderen en ik mocht ze zoeken. Dat was een klus voor mij ;).

Hierna zongen we en vertelde ik het Bijbelverhaal met m.b.v. deze platen. Ik vertelde kort dat Mozes het land niet in zou gaan en de berg op ging om daar te sterven en dat Jozua de nieuwe leider werd. Hij zou het volk het beloofde land binnen leiden. Om daar goed op voorbereid te zijn, stuurde hij spionnen, verspieders het land in. De rest van het verhaal is vast bekend. De nadruk bij het vertellen lag op het vertrouwen in God, door Jozua en de verspieders (eerder al en aan het eind van het verhaal), maar natuurlijk vooral het vertrouwen van Rachab in de God van Israël. Dat had ze niet omdat ze zelf zo goed was, maar ze was onder de indruk gekomen van Zijn daden, Zijn zorg voor het volk. Ze wist Hij is de Betrouwbare, Hij is de Hoogste God. Ze geloofde in Hem om Wie Hij is. Dat vind ik bijzonder. Het zegt veel over Rachab, maar nog meer over Wie God is.

Als verwerking maakten de 2 meiden dit:


Om de kleurplaat te printen, klik hier. Het touw maakten we van rood chenille.

De oudste had meer zin om van lego de stadsmuur van Jericho en het huis met het rode koord na te bouwen. Zelfs het vlas op het dak is aanwezig:


In Hem verbonden,

Reacties

  1. Hoi Mirjam!

    Leuke intro, dat verstoppen! Ik maak momenteel veel gebruik van jullie serie over Mozes, daar zijn we namelijk op school mee bezig en je hebt zulke leuke en praktische tips, dus: hartelijk dank voor het delen! Mijn kleuters genieten er ook erg van en ik word steeds weer bemoedigd door jouw blog...
    Veel zegen bij jullie gezinsmomenten gewenst en hartelijke groeten van Marjet.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!