Gezinsmoment - De koperen slang


Een prachtig gedeelte uit de Bijbel is Numeri 21. Dit gedeelte stond centraal tijdens dit gezinsmoment. Het was heerlijk weer, dus vooraf gingen we lekker naar het bos en het was de bedoeling dat we daar takken verzamelden voor het gezinsmoment. Helaas was dit niet helemaal gelukt ;). Er waren natuurlijk takken genoeg te vinden, maar door al het andere moois dat te zien was, waren we min of meer vergeten ze mee te nemen. Thuis had ik dus even wat stres over de verwerking die ik had voorbereid. Gelukkig hadden we nog een oude plank die m'n man in stukken kon zagen en hadden we zelf ook nog 2 takken in de tuin liggen, zo kwamen de voorbereidingen toch nog goed ;).

Doordat het zo'n warme dag was, hebben we het gezinsmoment niet te lang gemaakt. Geen intro dus dit keer, maar gelijk het verhaal verteld. Ik vond de platen op internet dit keer niet zo geschikt, dus gebruikte ik de platen uit de kinderbijbel erbij. We hebben de link gelegd met de slang op de stok en de Heere Jezus aan het kruis. Door naar de slang te kijken werden de mensen beter, door naar de Heere Jezus te 'kijken' (met je hart), krijgen we ook genezing, van onze zonden. We hebben het Evanglie opnieuw uit kunnen leggen aan de kinderen.

We maakten als verwerking een kruis (2 planken op elkaar getimmerd en 1 kruis dus van 2 takken), met daarop een slang van een papieren bordje gemaakt, op deze manier:

serpent suivre la ligne avec ciseaux et découper pour défaire le serpent:
Bron: Pinterest
De kinderen kleurden de slang met stiften, daarna hingen we de slang aan het kruis.


In Hem verbonden,

Reacties

 1. Wat is dit creatief uitgewerkt. Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Mirjam!
  Ik sluit me aan bij Yvonne, heel mooi en creatief! Dit zullen ze niet gauw vergeten. En inderdaad: wat een prachtige gelegenheid om je kinderen het evangelie uit te leggen!

  Hartelijke groeten van Marjet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede en mooie les! Je maakt het zo echt zichtbaar. Blijf je focussen op Hem!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!