Boekrecensie: 100 bemoedigingen voor moeders


Afgelopen week ontving ik een recensie exemplaar van het boek '100 bemoedigingen voor moeders'. Eerlijk gezegd ontving ik het niet om erover te bloggen, maar ik wil dit boek graag met jullie delen.

Het boek is geschreven door 2 moeders die samen 12 kinderen hebben, van peuter tot puber. Ze kennen de fases van het moederschap en omschrijven deze op een herkenbare manier in het voorwoord.

Het boek is een dagboek. Elk stukje begint met een tekst, daarna een bemoediging - geschreven door Wilma of  Marieke en een afsluitend gebed.
Achterin het boek zitten 5 mooie kaarten, die eigenlijk te mooi zijn om te versturen ;).Naast bemoedigen willen de schrijfsters je ook aanmoedigen, vertroosten, opbouwen en hier en daar prikkelen tot nadenken, zodat je met vreugde Gods roeping zult omarmen. De schrijfsters hebben zich gewaagd aan alle thema's rondom moederschap en vrouw zijn die in de Bijbel naar voren komen, zoals: toewijding, je man liefhebben, een blijde moeder zijn, tijd maken voor je gezin, gastvrijheid, maar ook: een hulp zijn, borstvoeding geven, onderdanigheid en de zegen van het krijgen van kinderen. Niet alle thema's zijn even gemakkelijk te bespreken in deze tijd, maar het is de schrijfsters gelukt dit op een hele kwetsbare, eerlijke en pastorale wijze te doen. 

Ik mocht vandaag eigenlijk alleen het eerste stukje maar lezen, maar na ruim een halfuurtje vond ik mezelf al op een derde van het boek. Elke stukje nodigt uit om het volgende ook te lezen.

Het boek is een aanrader voor moeders zoals ik, die het nodig hebben om bemoedigd te worden in de roeping van het moederschap en die bemoediging nodig hebben om Bijbels te blijven denken over de rol en taak die we als vrouw hebben gekregen. Zo snel worden we beïnvloed door de vrouwen om ons heen, die hun leven soms zo anders invullen. Het gras lijkt soms bij andere zo groener te zijn. Maar laten we ons op God blijven richten en op wat Hij zegt in Zijn Woord. Zijn zegen is de grootste zegen die we kunnen ontvangen. Het dagboek '100 bemoedigingen voor moeders' kan ons daarbij helpen.

Het boek is bijvoorbeeld hier te bestellen, maar het ligt vast ook in de plaatselijke christelijke boekhandel!

Hier kun je ook nog een interview lezen met de auteurs van het boek.

In Hem verbonden,

Reacties

 1. Leuk om je recensie te lezen.
  Lijkt mij een mooi boek, altijd fijn zo'n tegengeluid en daarom lijkt dit boek mij ook een bemoediging voor moeders die zich wel eens alleen voelen in hun roeping.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Mirjam!
  Ik zag het boek pas ook langskomen op de blog van Annemarie, het lijkt me een mooi boek! Hoewel ik zelf geen moeder ben, herken ik jouw stukje wel over het gras dat aan de andere kant van de wei altijd groener lijkt. Bijbels denken lijkt zo "vreemd" in deze tijd (mijn zus lag pas in het ziekenhuis en daar bidt echt niemand meer voor het eten, als je het wel doet, praat iedereen er zomaar doorheen) en je went zo gauw aan dingen die niet Bijbels zijn. Wel apart nu ik dit zo typ, de wereld vindt ons zo vreemd en wij wennen zo gauw aan de wereld terwijl wij weten wat een liefdevolle en zorgzame Vader we hebben...

  Groetjes van Marjet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik overwoog om het voor je verjaardag te geven :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!