dinsdag 26 juli 2016

Gezinsmoment - De Tabernakel

Dit gezinsmoment is alweer een paar weekjes geleden, maar ik heb eerder nog geen gelegenheid gehad om het te plaatsen. Helaas heb ik maar 1 {slechte} foto gemaakt tijdens dit gezinsmoment. Hopelijk willen jullie me dat een keer vergeven ;).

In de tabernakel zitten veel mooie lessen en beelden van de Heere Jezus. We hebben echt keuzes moeten maken in wat we wel en niet vertelden aan de kinderen, zodat het niet teveel zou worden.

We gebruikten deze platen bij het vertellen, die hielpen dit keer zeker erg goed om het beeldend te maken en het wat te structureren. Het eerste deel, over hoe de tabernakel gemaakt werd heb ik vertelt, maar de voorwerpen hebben we meer uitgelegd, wat werd daar gedaan en wat betekent dat? De kinderen vonden het echt interessant en stelden zelf ook allerlei vragen.

Als verwerking had ik een aantal verschillende dingen, passend bij het niveau van onze kinderen:

De oudste maakte samen met mijn man een bouwplaat van de tabernakel. Je kan de bouwplaten vinden op deze site (Tabernakel 1, 2 en 3).


Ook vond ik op internet dit boekje. Ik printte pagina 16 voor ons bijna-groep-3-meisje en tekende de plattegrond op pagina 13 groot na, zodat ze de voorwerpen daarop kon plakken op de juiste plekken.

De jongste 2 kregen uit hetzelfde boekje de kleurplaat op pagina 19.

Het mooie was dat in de weken erna de tabernakel regelmatig terug kwam, in de gemeente, op school, aan tafel. De kinderen begonnen er dan gelijk over, of keken me even veel betekenend aan. Zo konden we ook in de weken erna nog ontspannen erover door praten of nog weer iets erbij leren. Dat zijn dingen die je niet zelf kunt organiseren, maar waar ik wel dankbaar gebruik van maak.

In Hem verbonden,


1 opmerking:

Reacties worden erg gewaardeerd!