zondag 29 mei 2016

Gezinsmoment - God geeft Zijn wet

Wat zitten er toch mooie lessen om door te geven in de geschiedenis van het volk Israël! We genieten van deze serie. Ik besef dat het allemaal niet spectaculair is, maar de lessen zijn diep en we merken dat de kinderen ze begrijpen. Doel van deze serie is voor mij, zoals al eerder gezegd, echt om Gods grootheid, voorzienigheid, macht, bewogenheid en liefde te laten zien. En ik ben dankbaar te merken dat de kinderen luisteren en geboeid zijn door de verhalen en lessen.

Vandaag dachten we na over hoe het volk Israël bij de berg Sinaï de 10 geboden ontving.
We hadden eerst een kort spelletje als intro. Ik zal proberen het uit te leggen. De kinderen kregen een aantal vragen, maar ik had vooraf 2 regels achter gehouden, namelijk de regels: 1. Als je een kleur hoort moet je op je stoel gaan zitten. 2. Als je een cijfer hoort moet je gaan staan. Ik gaf opdrachten, zoals: Ga staan als je 3 jaar bent, of ga zitten als je blauw in je kleren hebt. De kinderen volgden de opdrachten keurig op, maar haalden niet allemaal evenveel punten. Daar snapten ze natuurlijk niets van. Ik legde na 6 opdrachtjes uit dat ik 2 belangrijke regels niet verteld had en dat ze daardoor het spel niet goed konden spelen.
We legden de link naar de wet van God. Mensen die zomaar leven, zonder te weten dat er regels zijn, kunnen niet echt gelukkig worden, en al zeker niet God dienen.
We speelden het spelletje nog een keer, maar het was voor de kleutermeisjes eigenlijk te moeilijk. Daar hadden we ook een lesje voor ;).... Gods wet is heel belangrijk, maar we kunnen de regels niet allemaal perfect uitvoeren. Er was er maar Een Die heel de wet perfect en zonder zonden hield, dat was de Heere Jezus. Zonder Hem kunnen wij niet!

Hierna vertelde ik het mooie, indrukwekkende verhaal, bij deze platen. Ik heb nog niet het hele verhaal verteld, de volgende keer willen we namelijk het verhaal afmaken {over het gouden kalf e.d.}.

Met behulp van platen van Ikeg kun je de 10 geboden heel goed aanleren aan kinderen. Dat hebben we gedaan. Wat een plezier hadden de kinderen hierin!!
Op dit filmpje kun je zien hoe je dat kunt doen:


De platen kun je hier bestellen. Er zit een beschrijving bij met de gebaren en de uitleg van de geboden.


Tot slot knutselden we een eenvoudig werkje met 2 stenen tafelen van grijs papier en daarop de tien geboden.In Hem verbonden,


2 opmerkingen:

  1. Mooi om dit samen met je kinderen te doen. Zegen! Mooie foto;s ook Shalom!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi om dit samen met je kinderen te doen. Zegen! Mooie foto;s ook Shalom!

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!