Filmpjes voor kinderen

Onze kinderen vinden het heerlijk om af en toe eens een filmpje te kijken. Ik vind het vaak een uitdaging wat ze dan kunnen kijken. Wat is wel of niet verantwoord? Er mogen geen lelijke woorden gezegd worden, geen harde muziek, rare thema's, enz. Dan is het wel zoeken naar iets dat wel gekeken kan worden.
Onderstaande filmpjes vind ik mooi en opbouwend:
Daarnaast nog wat kijktips:


 • Koek en ei
 • DVD De prentenbijbel, zie onderstaande video voor een voorbeeld


 • Bas en Barbara, te vinden op Youtube:


Voor wat grotere kinderen: • Job en z'n pa, te vinden op Youtube. Bij deze nog een voorbeeld:

 • Verhalen van Dick Baarssen over personen uit de kerkgeschiedenis. Onze oudste van 7 kijkt hier heel graag naar. Te vinden op het Youtube kanaal van Dick Baarssen:


Als wij onze kinderen de ruimte geven, kijken ze graag en lang naar de computer ;). Discussie daarover voorkom ik zoveel mogelijk. Daarom mogen de kinderen sowieso niet kijken voordat ik ga eten koken. En zelfs dan hoeft het niet altijd.Als ze buiten zijn of lekker aan het spelen hebben ze er niet eens erg in. Maar als ze er zelf wel aan denken, moeten de kinderen als ik begin met koken eerst het speelgoed opruimen. Als er dan nog tijd over is, kunnen we even een filmpje aan zetten. Hoe sneller ze opruimen, hoe meer tijd ze hebben. Het opruimen gaat sneller en we kunnen daarna met een opgeruimd huis aan tafel.

In Hem verbonden,

Reacties

 1. Die laatste kende ik niet. Dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi! Bedankt voor de tip om eerst op te ruimen. Gisteren gelijk als nieuwe regel ingevoerd, en het was in no-time netjes :-) Onze kids kijken trouwens altijd een Engelstalig filmpje als ik eten ga koken. Leuk én leerzaam!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk, 'n engelstalig filmpje! Kun je voorbeelden noemen wat je ze bijv laat kijken?

   Verwijderen
  2. Graag gedaan ;). Engelstalige filmpjes kijken ze hier ook wel eens ja, maar heeft niet van iedereen de voorkeur ;).

   Verwijderen
  3. Voorbeelden van Engelstalige filmpjes (vooral voor boerenzoons ;-):
   Postman Pat
   Peppa Pig
   Tec the tractor
   Tractor Tom
   Fireman Sam
   The Berenstain Bears
   Peter Rabbit
   Miffy
   Maisy Mouse
   Brum
   Pocoyo

   Groetjes!

   Verwijderen
  4. Ik kwam er van de week achter dat Tec the tractor niet echt verantwoord is. Daar komt een lelijk woord in voor. Dus dat moet ik even recht zetten.
   Guess how much I love you is ook erg schattig :-)

   Verwijderen
  5. Ik kwam er van de week achter dat Tec the tractor niet echt verantwoord is. Daar komt een lelijk woord in voor. Dus dat moet ik even recht zetten.
   Guess how much I love you is ook erg schattig :-)

   Verwijderen
 3. Ja altijd weer een uitdaging om geschikte filmpjes te vinden! Hier sloeg Kikker en zijn vriendjes ook altijd aan. Daar zit vaak ook een leerzame boodschap in. Voor jezelf wat afspeellijsten maken op you tube helpt hier ook, zodat de kinderen (en wij) weten waarnaar ze kijken en waaruit ze kunnen kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kikker is inderdaad ook leuk en leerzaam. Met goed taalgebruik, ook niet onbelangrijk. Bedankt voor de tip w.b.t. het aanmaken van een afspeellijst! Ga ik doen!

   Verwijderen
 4. Leuk om allemaal te lezen! Het is bijna precies ons repertoire (alleen wist ik niet vh bestaan van de dvd bij de prentenbijbel).

  Verder kijken wij op vrijdagavond vaak een aflevering van een serie. We hebben de familie Robinson gedaan, toen de serie Nathalie en nu beginnen we aan Jody en het hertenjong.
  Superleuk vinden onze boys het.
  Ze zijn ooit allemaal uitgezonden via de EO en het zijn allemaal tekenfilms. Het is een beetje van vroeger, zeg maar. Maar ik vind dat juist fijn, het is veel rustiger tv dan wat kids nu veel zien.

  Een serie is trouwens echt gezellig! Je zit als gezin wel een half jaar of een jaar in een verhaal met elkaar. Ze kijken er hier altijd enorm naar uit.
  Wij kiezen er trouwens voor om -als er een filmpje gekeken wordt- het juist met elkaar te doen (behalve Jetje, die ligt dan op bedje), dus dan ga ik lekker met de kids op de bank onder een dekentje.. zó leuk en knus!
  Wij kijken op vrijdagavond een filmpje uit de serie, en op zondag soms een Bas en Barbara, of kerkgeschiedenis (die vinden onze boys ook enorm mooi, ook al hebben we ze al zeker 3 keer gehoord).

  O ja, we hebben ook een keer de serie little pilgrim gekeken via YouTube.
  En natuurfilms he.. die blijven ook mooi!

  ps: En om eerlijk op te biechten, Lief kijkt twee keer op een jaar 'n voetbalwedstrijd met de boys, met popcorn. En dat is zowel gewoon leuk (lekker enthousiast sportgevoel... Romeo voetbalt zó graag) als interessant.. daardoor hebben we interessante gesprekken.. zien ze de leuke dingen, maar praten we ook over de andere kant van het verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ps: Bij ons wordt onder het koken met de lego gespeeld, getekend, buiten gespeeld, gedoucht, opgeruimd, huiswerk gemaakt, gitaar gespeeld of een stripboek gelezen (in bed lezen ze elke avond èchte boeken, zeg maar:).
   En heel soms zet ik een muziek-playlist van YouTube op, van liedjes, die zó supermooi zijn. Dat laatste doe ik ook wel eens tijdens het middag-eten als ze net uit school zijn. Je hebt van die dagen dat het extra belangrijk of fijn is om je te vullen met liedjes over God.. Soms komen ze er meer van tot rust, ofzo. Niet zoveel praten, maar lekker luisteren en meezingen..

   Groetjes!

   Verwijderen
  2. Klinkt goed én doordacht! Bedankt voor de tips! Heerlijk zulke gezinstradities he? Ben jij goed in, volgens mij. Bedankt voor je reactie!!

   Verwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!