woensdag 16 maart 2016

Hij leidt je zachtjes


CUSTOM Scripture Printable, Isaiah 40:11, He gently leads those with young, baby shower gift, mom to be gift:
Jesaja 40 is een prachtig hoofdstuk uit Gods Woord. Ik denk dat velen van ons daar een of meerdere teksten van uit het hoofd kent. Jesaja vertroost hier het volk. Het oordeel is nog niet voorbij, maar Jesaja laat het volk daar als het ware al overheen kijken en laat hen zien op God. God draagt Jesaja hier op om met tederheid tegen het volk te spreken. Dat vind ik zo mooi en bijzonder. Het laat zoveel zien van Wie God is, van Zijn liefde voor Zijn opstandig volk.

Het is alweer even geleden dat een vriendin me op Jesaja 40 wees (n.a.v. een blog die ze gelezen had). Ik was moe van de gebroken nachten en de zorg voor ons viertal. En naast de vermoeidheid had ik ook nog eens schuldgevoelens. M'n stille tijd was een rommeltje geworden. M'n huishouden niet zoals ik het wilde. Ik kon niet genoeg aandacht geven aan de mensen in de gemeente of familie/vrienden die het wel nodig hadden. Kortom, ik schoot danig te kort.

En ja, ik kende Jesaja 40, maar wist ik ook wat er in vers 11 stond? 
Eenmaal thuis pakte ik mijn Bijbel erbij en las: 'Als een herder zal Hij Zijn kudde weiden: Hij Zal de lammetjes in Zijn armen bijeenbrengen en in Zijn schoot dragen; de zogenden zal Hij zachtjes leiden.' 

De zogende zal Hij zachtjes leiden... In het Engels staat er: 'and shall gently lead those that are with young.' De Heere wordt hier afgeschilderd als een herder, die zorg draagt voor en leiding geeft aan Zijn kudde. En juist hen met kleine kinderen leidt Hij zachtjes. De Heere weet precies wat wij, moeders met jonge kinderen, nodig hebben... zachtheid. Leiden we onszelf niet juist met hardheid? De Heere niet! Onze God wil niet dat we rondrennen tot we erbij neervallen. Dat we meer en meer op ons nemen. Van afspraak naar afspraak gaan. Nee, Hij wil je met zachtheid en voorzichtigheid leiden. Hij laat je niet harder lopen dan je aankunt. De Heere ziet wat je doet en wat je nodig hebt en hij erkent het waardevolle werk dat je doet door van je kinderen te houden en voor hen te zorgen. 

Als je het gevoel hebt dat je het niet redt, teveel druk ervaart in je leven, kun je jezelf afvragen, door wie jij je laat leiden. Is het God wel die je leidt? Of ben je het zelf? Laat jij je leiden door anderen? Laat mensen je tempo niet bepalen. Laat God het doen.

En... God leidt je zachtjes...

In Hem verbonden,


Geïnspireerd door en deels vertaald van een blog op: http://www.thebettermom.com

10 opmerkingen:

 1. Zo fijn! Dankje Mirjam. Zijn juk is zacht en Zijn last licht. Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank voor deze mooie woorden. Een bemoediging!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi, dank je wel!
  Liefs van Marjet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sjóh, wat schitterend! Nooit geweten of over doorgedacht.. over die zogenden.
  De engelse vertaling raakt me joh! Ontroerend teder en liefdevol, onze God!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je wel voor dit bijzondere opbouwende stukje.
  Had ik net even nodig.
  Voor je het weet laat je jezelf leiden door van alles en nog wat en anderen, behalve door God.
  Om elke dag bij stil te staan: Door wie laat ik mij vandaag leiden?
  Liefs Johanna

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi en zo herkenbaar! Met (inmiddels) 5 kinderen is het lastig die rust te vinden en vast te houden, maar inderdaad we laten ons zo vaak leiden door mensen en/of omstandigheden..als geheugensteuntje komt dit stukje op mijn koelkast te hangen!
  Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, heel mooi!! Een paar jaar geleden volgde ik je blog, heb ik dankbaar gebruik gemaakt van je gebedskaartjes voor man en kinderen, ze hangen nog in de wc. En nu, op zoek naar meer rust en tijd voor God tussen alle drukte van het gezin, werk als leerkracht, opvoeding en borstvoeding gevend, las ik nu dit berichtje... die kwam binnen!! Bedankt! Fijn om te weten dat God ons leidt en koestert! Ik ga hem ophangen thuis! Heel veel zegen met je gezin en zwangerschap! Gr, Marijke (zat jij vroeger op de Guido? Ik ken je volgens mij van gezicht)

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!