maandag 28 maart 2016

Gezinsmoment - Matzes maken op Goede Vrijdag

Op Goede Vrijdag zijn onze kinderen altijd vrij van school. Heerlijk een dag waarin je rustig aan kunt doen, maar ook met elkaar stil kunt staan bij het sterven van de Heere Jezus.

Als voorbereiding voor het avondeten heb ik met 1 van de meiden matzes gebakken. Klik hier voor het recept. Het werd eigenlijk meer ongezuurd brood, want ze waren denk ik niet allemaal dun genoeg uitgerold, waardoor ze niet zo knapperig waren als ik had gehoopt. Tijdens het kneden en uitrollen praatten we samen over hoe de vrouwen van het volk Israël zoiets dus ook deden op de dag dat ze bijna verlost werden uit Egypte en dat daarna de vrouwen dat elk jaar deden om het Pascha te vieren. Ze legde zelf de link dat ook Maria (moeder van Jezus) dat dus deed. 'Ook toen de Heere Jezus stierf tijdens het Pascha? Wat denkt u mama, maakte ze het toen ook?' 'Ik denk het wel schat...' Lange stilte. Daar moest ze even over nadenken. Mooi, zulke momentjes met elkaar.'s Avonds hielden we met ons gezin opnieuw een soort sedermaaltijd, waarin de Heere Jezus centraal staat. We deden dat min of meer op dezelfde manier als ik al eens eerder beschreven heb in dit bericht.We lazen met elkaar het verhaal over het lijden en sterven van de Heere Jezus. Hierna mochten de oudste 2 mee naar de gemeente, waar ze opnieuw hierover hoorden en zongen.
Ondertussen maakte ik met ons jongste kleutermeisje de derde pot met daarin een heuveltje van zand en 3 kruizen. Aan de pot hingen we de tekst: Het is volbracht! De matzes die over waren, legden we er ook bij met een touwtje erom en daaraan de tekst: dit is Mijn lichaam dat voor u gegeven wordt.

In Hem verbonden,


3 opmerkingen:

 1. Dag Mirjam!
  Wat mooi dat je dochter zelf de link met Maria legde! Wat denken ze dan toch over veel dingen na, hè? Ik had daar zelf nooit zo bij stilgestaan...
  Leuk idee trouwens, van die potten!
  Groetjes van Marjet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, het idee van die potten vind ik ook erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi, zo'n fijn gesprekje samen! Waardevolle momenten!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!