dinsdag 29 maart 2016

Gezinsmoment - Het graf is leeg!

Zondagmiddag hebben we nagedacht over de opstanding van de Heere Jezus. Ik vertelde het verhaal van de opstanding aan de hand van deze platen.

Hierna bakten we 'opstandingsbroodjes'. Je hebt croissantdeeg nodig. Het handigst is het deeg dat al in 3 hoekjes is 'gekarteld', witte marshmallows, boter, suiker en kaneel. De witte marshmallow staat voor de Heere Jezus. Hij was rein en zonder zonden. Je smeert de marshmallow in met boter en rolt die daarna door de suiker met kaneel. Dit staat voor de balsem en de specerijen. Hierna pak je de marshmallow heel goed in. De deeg moet echt heel goed dichtgevouwen zijn, geen kiertjes meer hebben. Het mooiste effect is als je het een beetje in de vorm van een graf vouwt, voor het effect na het bakken. Het inpakken van de marshmallow in het deeg is natuurlijk een beeld van de begrafenis van de Heere Jezus. Hierna gaan de broodjes 10 minuutjes in de oven (200 graden). 


Ondertussen verfden we een zonsopgang op wit papier, waar we een open graf op plakten, die we uit zwart of grijs papier geknipt hadden.


Toen de broodjes klaar waren, gingen we eten en de kinderen mochten allemaal hun eigen broodje openmaken. Het effect was erg leuk: 'Huh? Leeg?!' Dat hadden ze niet verwacht :). We maakten nog een laatste pot met daarin het open graf van de Heere Jezus en de tekst: Hij is hier niet, want Hij is opgewekt, zoals Hij zelf gezegd heeft:


Dit is de hele serie bij elkaar:Ik hoop dat jullie ook fijne dagen hebben gehad! Hij is waarlijk opgestaan! Halleluja.

In Hem verbonden,

5 opmerkingen:

 1. Prachtig, die potten! 'k Ga het onthouden voor volgend jaar in mijn klas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi, zullen de kinderen in je klas vast bijzonder vinden!

   Verwijderen
 2. dit vindt ik echt spotten!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je eerlijke reactie. Ben benieuwd waarom je het spotten vind?

   Groetjes,
   Mirjam

   Verwijderen
 3. Mooi Mirjam, dank voor het delen. Groeten Elsbeth

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!