zondag 6 maart 2016

Gezinsmoment - Bloed aan de deur

Het is een paar weken geleden dat we gezinsmoment gedaan hebben. Eerst hadden we zieken, toen waren we op vakantie, tussendoor nog een keer bezoek... De kinderen misten het en wij zelf ook, dus we waren allemaal blij toen het er deze week wel weer van kwam! En eigenlijk kwam het heel mooi uit dat we nu de tiende plaag pas deden, want het was gelijk een mooie inleiding op de uitstap die we gaan maken naar het lijden en sterven van de Heere Jezus. Ik heb al vaker aangegeven dat wij niet al beginnen bij de start van de veertigdagentijd, omdat ik het dan gewoon te lang vind voor de kinderen, dus we beginnen altijd wat later.

Vandaag dachten we dus na over de laatste plaag. Een prachtig verhaal om te vertellen, met hele mooie, diepe lessen en lijnen naar het lijden en sterven van de Heere Jezus. Ik gebruikte opnieuw een deel van deze platen. Aan het eind van het verhaal maakten we de link van het lammetje naar het Lam. De oudste zoon van de Israëlieten had zijn leven te danken aan het bloed van het lam, zo hebben wij het eeuwige leven dankzij het bloed van het Lam.De kinderen hadden juist een mooi huis gemaakt van lego dat weer mooi van pas kwam bij het verhaal.
Als verwerking gingen we met brooddeeg aan de slag. Dit is heel makkelijk zelf te maken. Klik hier voor een 'recept'. Het was de bedoeling dat de kinderen een huisje maakten, maar dat bleek moeilijker dan ik had verwacht. 1 van de meisjes kreeg het voor elkaar. De rest maakten liever lammetjes. Met rode verf maakten we bloed op de deurpost en bij de nek van de lammetjes. Ook maakten de kinderen nog schaaltjes waar het bloed in opgevangen werd. Het was een heerlijk moment zo met elkaar.

We leerden ook nog de tekst: 'Zie het Lam dat de zonde van de wereld wegneemt!' en maakten er een 'kijktafel' bij.

In Hem verbonden,

2 opmerkingen:

 1. Hoi Mirjam, Sinds kort volg ik je blog en ik vind je berichten erg waardevol! Heel mooi om te lezen hoe je bewust bezig bent met je kinderen rondom de Bijbel. Zegen gewenst!
  Groetjes, Ariëtte

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie, Ariëtte! Ik hoop dat je er iets aan hebt voor je eigen leven!

   Verwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!