woensdag 13 januari 2016

Gezinsmoment - Vriendschap

Het kiezen van de juiste vriendjes kan best lastig zijn voor een kind. Daarom vonden we het fijn daar een keer speciale aandacht aan te besteden. We begonnen het gezinsmoment met de volgende intro:

Vooraf had ik wat macaroni gekookt. Ik maakte 2 schaaltjes met wat macaroni en een beetje water.
Ik vertelde een verhaaltje over 2 groepjes kinderen. Het ene groepje sprak af met elkaar dat ze leuke dingen zouden doen, maar dat ze elkaar ook zouden helpen om zo te spelen met elkaar dat de Heere het ook fijn zou vinden. Tijdens het vertellen gooide ik in 1 van de schaaltjes wat blauw voedselkleurstof.
Het andere groepje wilde ook wel op die manier met elkaar spelen, maar er was 1 jongetje die begon met lelijke woorden te zeggen {ik gooide wat rood kleurstof in het andere schaaltje} en, datzelfde jongetje ging, samen met een ander jongetje uit de groep een zak chips stelen in de supermarkt {weer wat rood}. Zo noemde ik nog wat dingen die gebeurden. Het water was inmiddels helemaal rood.
Ik legde uit dat de Bijbel zegt dat met wie we omgaan, we daar ook dingen van leren. We gaan eigenlijk een beetje op elkaar lijken. Het 'rode groepje' ging uiteindelijk meedoen met de verkeerde dingen van het ene vriendje, terwijl het 'blauwe groepje' met elkaar meedeed in het goede.Ik haalde uit beide schaaltjes wat macaroni. De ene macaroni was blauw en de andere rood geworden....


Hierna vertelde ik het Bijbelverhaal van de 4 vrienden met de lamme man. De vrienden brengen hun verlamde vriend bij Jezus! Wat een mooie, fijne vrienden zijn dat! Natuurlijk zullen ze ook verkeerde dingen gedaan hebben en waren ze niet perfect, maar wat is het prachtig als je vrienden hebt of een vriend bent die anderen bij de Heere Jezus brengt.

Om even te ervaren hoe het is om verlamd te zijn, deden we nog een klein spelletje. De kinderen moesten hun handen op hun rug doen en een dropveter eten.Wat is ze leuk hè? :) Stoer dat ze het vindt als ze ook mee mag doen :)
Tot slot knutselden we dit werkje en maakte de oudste dit puzzelblad.

In Hem verbonden,

7 opmerkingen:

 1. Wat lief zeg die laatste foto
  en wat een goed idee om het thema vriendschap met de kinderen te bespreken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gezinsmoment Mirjam! Ik vind het altijd fijn om je gezinsmomenten te lezen, ik krijg er ook echt al zin in zo....Je jongste dochter is echt erg leuk ja ;-). Wat kunnen ze gezichten trekken hè, rond deze leeftijd, genieten ;-).
  Liefs Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig! Dank voor deze inspiratie. Ik ga het onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn om te lezen, Mirjam! Wat een mooi onderwerp om met je kinderen te bespreken. Wat heb je toch altijd een leuke ideeën, bedankt! En je dochter (en de andere kinderen natuurlijk ook!) is inderdaad erg grappig!
  Hartelijke groeten van Marjet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank voor jullie reacties. Mensen kunnen wel eens wat meewarig kijken als we het over onze gezinsmomenten hebben. Alsof we extreem zijn en onze kinderen mishandelen ;). Maar, dit was echt een voorbeeld van een gezinsmoment waarin we gewoon een heerlijke en gezellige tijd met elkaar hadden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi idee! Vandaag ga ik het ook doen - om voor de kids tastbaar te maken dat een béétje slechtheid (die je niet wilt belijden) alles verandert en helemaal door-woekert!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!