zondag 24 januari 2016

Gezinsmoment - Roeping van Mozes

Het volgende gezinsmoment in de serie over Mozes ging over de roeping van Mozes. Mijn energielevel is momenteel niet zo hoog, dus was het qua uitvoering een eenvoudig gezinsmoment.

We maakten opnieuw gebruik van deze platen. De kinderen genieten erg van het kijken naar de platen en ik merk dat ons peutermeisje daardoor ook meer betrokken is.

Zie je al die duimpjes? ;)
Ik heb vooral de nadruk gelegd op Mozes' angst om te gaan en hoe hij dit eigenlijk weigerde, terwijl de Heere met hem zou gaan! Voor onze kinderen speelt een stukje 'roeping' in hun leven nog niet echt, maar er kan een dag komen dat de Heere ze ergens voor roept en ze niet durven. Ik heb uitgelegd dat als je weet dat God met je is, je nooit bang hoeft te zijn voor mensen of andere dingen. Ik vind het altijd mooi hoe de Heere Mozes tot op zekere hoogte tegemoet komt door de tekenen te geven en ook door Aäron met hem mee te laten gaan. (Die uiteindelijk het niet altijd gemakkelijk heeft gemaakt voor Mozes). Ook hebben we wat uitgebreider stilgestaan bij de Naam van God: Ik ben die Ik ben. Wat een prachtige Naam! Hij is er altijd geweest en zal er altijd zijn. Hij veranderd nooit en blijft altijd dezelfde.

Onderstaande kleurplaat had ik geprint op lichtblauw papier en de kinderen mochten de boom kleuren en met propjes vloeipapier versieren.


Het resultaat is heel leuk geworden:In Hem verbonden,

5 opmerkingen:

 1. Tjoh, het kan dan simpel zijn (in jouw ogen).. ik vind het pràchtig! De waardevolle, diepe les, de platen, de knutsel, en ja, ook de duimpjes;)

  Dank je wel voor het delen!
  Misschien neem ik em wel zó een keer over. Mijn energielevel staat ook niet zo hoog;) en ik vind de les zo prachtig om mee te geven aan onze boys (en aan ons kleine meisje, hoewel ik haar weer een iets andere boodschap meegeef, denk ik, of gewoon iets simpeler verwoord..)

  Lieve groet
  en veel zegen en kracht van God!
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Peet! Eenvoudig kan ook heel krachtig zijn ;).
   Leuk dat je reageerde!

   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
  2. Nog even een PSje. Ben je weer gestart met je blog? Ik dacht dat ik op een andere blog een blogbericht van jou voorbij zag komen? Maar, ik kan niet op je blog komen? Zo ja, zou ik erg graag toegevoegd willen worden.

   Verwijderen
  3. Hey, ineens lees ik jouw berichtje:).
   Ehm.. zag je n blogbericht van mij voorbij komen? Geen idee hoe dat kan, want ik blog nog steeds niet..
   Maanden geleden ben ik ergens een nieuwe, anonieme blog begonnen, maar t is nog niet verder gekomen dan 1 berichtje.. 't Wil op de één of andere manier maar niet lukken.
   Terwijl ik altijd zo graag schreef. Raar he..

   En de Bijbelfeesten bevinden zich ook in onbekend vaarwater. Gideon wordt bijna een puber, Romeo is helemaal kínd en Jetje is 'n echt, klein kleutermeisje...
   De fases zijn zó verschillend..

   Dank je wel voor je reactie. Leuk, ik word er gewoon blij van:). Ik herken dat wel, ik heb ook een paar blogs/blogsters, waar ik n soortje aan verknocht ben, haha.
   Daar hoor jij ook bij:)

   Verwijderen
 2. prachtig blogje ik zag u via andere blogster,ik kijk naar om meer te lezen...blessings

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!