Boekrecensie - Aan tafel Bijbel

Al een tijdje terug kreeg ik van Ark Media weer een mooi boek om te recenseren, namelijk de 'Aan tafel Bijbel', geschreven door Willemijn de Weerd.


Zodra je de Bijbel in handen hebt, krijg je zin om ermee aan de slag te gaan. Ook de kinderen konden niet wachten tot we erin zouden beginnen te lezen. De Bijbel is een mooi vormgegeven, stevig, vierkant boek en ziet er aantrekkelijk uit. De stijl van de illustraties spreekt mij persoonlijk iets minder aan, maar ik kan me voorstellen dat oudere kinderen ze wel stoer zullen vinden. 
De Bijbel is opgedeeld in 5 thema's:
Aan tafel
Volg Mij
Krachtpatsers
Een stukje hemel op aarde
Een nieuw begin

Elk thema start met een pagina die het thema inleidt en uitlegt. Hierna volgen bij elk thema 5 Bijbelverhalen die aansluiten bij het thema. Bij het thema 'Aan tafel' zijn dat bijvoorbeeld de verhalen: Abraham en de drie mannen, Eten uit de hemel, Vijf broden en twee vissen, Laatste Avondmaal en De Emmaüsgangers. 

Na elk verhaal komt een pagina die 'Aan de slag' heet. Op deze pagina staat waar je het Bijbelverhaal kunt vinden in de Bijbel, er staan wat leuke weetjes/feitjes, dingen die je op kunt zoeken op internet, dingen om over na te denken en iets praktisch om te doen, bijvoorbeeld een spelletje met dominostenen. Deze pagina is heel goed bruikbaar voor de kinderen van 7-12 jaar, waar de bijbel ook op gericht is. 

De verhalen zijn altijd vanuit 1 persoon geschreven, dat geeft soms een originele versie van het verhaal. Zeker bij bijvoorbeeld het verhaal van Jozef vind ik daardoor dat het verhaal extra dichtbij komt. Niet alle verhalen zijn even Bijbelgetrouw verteld. Dat vind ik m.n. met het verhaal over de geboorte van Jezus.

De bijbel is voor ons gezin op dit moment nog niet helemaal passend, maar als de kinderen wat ouder zijn, zullen we de bijbel gebruiken, bijvoorbeeld in het weekend of bij de gezinsmomenten. 

Benieuwd naar deze Bijbel? De uitgeverij is Ark Media. Bestel hem op de website of kijk bij je plaatselijke boekhandel. Wie bij mij in de buurt woont, mag de 'Aan tafel Bijbel' ook gerust een tijdje lenen ;).
ISBN nummer: 9789033832857
Prijs: €22,50


In Hem verbonden,

Reacties

  1. Wij hebben deze bijbel ook. De kids van 7 en 9 vinden hem erg leuk! Ook door de pagina met opdrachtjes. Onze 3jarige pikt al behoorlijk wat op van de verhalen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!