zondag 20 december 2015

Gezinsmoment - Advent {4} - Zaligmaker


We combineerden dit vierde gezinsmoment rondom advent, met een zakje van de adventsslinger, namelijk ook die met 'Zaligmaker' erop/erin. Eerst maakten we dus het zakje open. De kinderen proberen via het plaatje te raden welke naam van de Heere Jezus het zal zijn, Toen we dat wisten, las ik het Bijbelgedeelte uit Lukas 2 erbij, waarin de engel tegen de herders zegt dat de Zaligmaker geboren is.


'Waarom wordt de Heere Jezus 'Zaligmaker' genoemd?', vroeg ik. Dat was een moeilijke vraag. Ik legde uit dat 'zalig' een ander woord is voor 'gelukkig'. 'Waarom zijn we gelukkig als we in de Heere Jezus geloven?' Die vraag konden ze nu wel beantwoorden. 'We hoeven niet meer bang te zijn.' 'Dan mogen we in de hemel komen.' 'Hij vergeeft dan onze zonden'.  En er kwamen nog wat antwoorden.

Ik vertelde dat de Heere Jezus naar de aarde kwam, niet om een fijn leven te leiden, maar om pijn te krijgen en om verlaten te worden en uiteindelijk te sterven. En dat Hij dat deed om ons zo te verlossen. Mijn man en ik vinden het mooi om kerst niet als 'losstaand feit' te zien, maar juist binnen het geheel van het Evangelie, dat kwam vandaag mooi tot zijn recht.

In plaats van een verhaal te vertellen, keken we daarna met elkaar deze film:Niet alles komt helemaal overeen met de Bijbel, soms zijn dingen die voor de kinderen heel bekend zijn weggelaten, maar het is een mooie film, die indruk maakte op de kinderen.

Tot slot maakten we ook nog een knutselwerkje. {Dat was ik helemaal niet van plan, maar er waren 2 kinderen in tranen, omdat ze zo graag een werkje wilden doen, dus heb ik toch nog wat geprint ;)}.
Ze mochten het werkje versieren met glitters. Inmiddels heb ik 2 keer gestofzuigd, maar het hele huis glittert nog steeds, haha.

Fijne dagen gewenst waarin de Heere Jezus echt centraal zal staan!

In Hem verbonden,

3 opmerkingen:

 1. Hahah zo herkenbaar... kinderen die perse willen knutselen ... en die glitters zal je nog wel even tegen blijven komen ;)
  Liefs Ilse...
  ps alvast fijne dagen toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan wel eens iets inzetten, maar vervolgens kom je er nooit meer vanaf ;). Ik had er al een klein beetje rekening mee gehouden en had het werkje al 'achter de hand'. Het was echt een zooi, want er gingen 2 potjes glitters over de vloer (en de kleren), maar de kínderen hebben genoten ;). Jij ook fijne dagen!

   Verwijderen
 2. Mijn zoon houdt helemaal niet van knutselen. Dus doe ik hem zulke dingen niet aan.

  Mooi blogje weer. Het filmpje kende ik niet. Hoe gaat hetnu met jullie? Heb je al weer een beetje het ritme te pakken van een normale week?

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!