Gezinsmoment - Advent {3} - Zoon van de Allerhoogste

Vorige week hielden we het derde gezinsmoment rondom advent. 
Dit keer had ik niet echt een extra intro of verhaal of iets dergelijks. We hebben heerlijk gezongen. We herhaalden kort de gezinsmomenten van de vorige keren en daarna ook tot waar we het Bijbelverhaal gehoord hadden.
Hierna heb ik verteld over Jozef die bij Maria weg wilde gaan toen hij ontdekte dat Maria een kindje verwachte. En dat hij in een droom hoort dat hij wel met Maria moet trouwen, want dat het kindje geen aardse vader heeft, maar dat God Zelf de Vader is en dat Hij de Zoon van de Allerhoogste genoemd zou worden.
De zaterdag ervoor was onze adventskalender van start gegaan en ik had het zo gepland dat die zondag ook het zakje zou gaan over Zoon van God. Eén van de kinderen mocht het zakje openmaken en het lekkers dat er die dag in zat verdelen ;). Daarna lazen we uit de Bijbel ook nog het gedeelte waarin verteld wordt dat de Heere Jezus gedoopt wordt door Johannes en hoe God Zelf vanuit de hemel laat klinken dat Jezus Zijn geliefde Zoon is. 

Aan het eind verfden we nog mooie kerstlichtjes. Er zijn veel verschillende soorten kerstlichtjes te maken, maar nu deden we het met lege glazen potjes. Ik had van te voren een ster en een duif {passend bij het verhaal over Jezus' doop} en een kroon geprint. Die trokken we over op plakplastic. Die knipten we uit en plakten we op de potjes. Daarna met zilveren verf geverfd en toen het droog was het plastic er weer afgehaald. Daarna heb ik er een ijzerdraadje aan gemaakt, dat was nog een beetje lastig voor de kinderen. Ze hangen nu op aan de tak, alleen die werd helaas overbelast, dus de rest staat gezellig in de woonkamer.


In Hem verbonden,

Reacties

  1. Wat een leuke blog met fantastische foto's. Erg leuk dat je het met ons wilt delen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!