Nieuwe hoop


Ze was ongeveer net zo oud als ik. We maakten een oppervlakkig praatje, over het weer en over haar 2 kindjes. Tussen 2 zinnen door vertelde ze me dat ze niet meer samen was met de vader van de mooie meisjes. Zomaar een vluchtige ontmoeting, maar ik bleef aan deze moeder terug denken. Wat was haar verhaal? Hoe kwam het dat ze een alleenstaande moeder was geworden?

Er is zoveel gebrokenheid om ons heen. Soms overweldigt het me. Waar moeten we beginnen met luisteren? Met bidden? De boze lijkt te weten hoe hij aan de poten van ons huwelijk moet zagen. Het begint soms sluimerend, zonder dat we het door hebben, maar na een aantal jaar beseffen we: we zijn elkaar kwijtgeraakt... Of er is een zonde ons huwelijksleven binnengeslopen. Een zonde die stilletjes binnen kwam in ons huwelijkshuis, maar nu de boel kort en klein lijkt te slaan. Misschien heb je geen hoop meer voor je huwelijk, omdat jullie elkaar niet begrijpen, of elkaar alleen maar pijn kunnen doen. Misschien ben je zelfs gaan denken dat het beter zou zijn om je huwelijk te ontbinden, omdat God vast niet wil dat je in zo'n ongelukkige relatie verder moet leven. Ben je de hoop verloren in de afgelopen jaren? Ik kan het me soms voorstellen. Als je keer op keer teleurgesteld wordt. Steeds weer die pijn ervaart. Dat is pas te begrijpen, wanneer je erin zit...

Ik denk dat wij vrouwen vaak de in de valkuil stappen door ons geluk te zoeken bij onze man. Hij moet onze verlangens vervullen en hij moet ons leven plezierig maken. Maar we moeten onze vervulling zoeken bij God! Hij alleen kan ons dat 'volmaakte geluk' geven. In Hem zijn we volmaakt, geliefd, gekend, gehoord, en nog zoveel meer.

Nee, de dagelijkse problemen verdwijnen daarmee niet! De boze zal ons niet met rust laten op het moment dat we ons geluk niet meer zoeken in menselijke relaties. Hij zal er alles aan doen om ons huwelijk stuk te maken, en om ons vervolgens te ontmoedigen. Maar, ik geloof met heel mijn hart, dat er bij God altijd hoop is. Hij kan werken boven ons bidden en denken! {Efeze 3:20} Hem is gegeven alle macht in hemel en op aarde! {Mattheus 28:18} Hij kan je bijstaan in dit huwelijk. Hij wil je kracht geven om door te gaan, om trouw te blijven, om in Zijn kracht te blijven dienen en liefhebben.

Ik las afgelopen zomer een heel bemoedigend boek, vol verhalen van mensen die naar de mens gesproken geen hoop meer voor hun huwelijk konden hebben. Maar ze bleven bidden en bleven trouw en God zegende hen hierin. Het boek is een aanrader:

Elk huwelijk heeft biddende partners nodig

Tot slot wil ik je bemoedigen met het volgende lied van Christian Verwoerd, wat hij in samenwerking met Hart voor het Gezin heeft gemaakt.

{Kijk ook eens op de site: hartvoorgezin.nl}

Weet dat ik bereid ben met je mee te bidden...

In Hem verbonden,

Reacties

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!