zondag 25 oktober 2015

Gezinsmoment - Gebed {4} - Zonden belijden


Dit gezinsmoment begon ik met een glas vies water. Het voorbeeld werd die ochtend verteld tijdens de dienst en ik vond het mooi aansluiten bij ons gezinsmoment. Ik zette het glas met vieze water voor de kinderen neer en vroeg: 'Wat moet ik doen als ik schoon water in dit glas wil krijgen?' 1 van de kinderen zei: 'Er moet schoonmaakspul in.' Dus ik gooide een beetje afwasmiddel in het glas. 'Dus nu is het schoon?', vroeg ik. Dat vonden de kinderen toch niet ;). 'Wat moet er dan gebeuren?', vroeg ik. 'Het vieze water moet er uit, dan moet het afgespoeld worden en dan pas kan er schoon water in', zei de oudste. 'Precies! Eerst het vieze eruit en dan pas kan het schone erin! Daar gaan we het met dit gezinsmoment eigenlijk ook over hebben', zei ik. Ik legde uit dat het vandaag zou gaan over 'zonden belijden / vertellen aan God'. Ons hart is net al dat vieze glas water. Als er zonden in zitten, moeten die er eerst uit, voor het goede er in kan. Dat doen we door het te vertellen aan de Heere God. Hij maakt ons hart dan schoon, zodat Zijn vrede in ons hart kan komen.

Hierna vertelde ik het verhaal over David en Batseba. David leefde over zijn zonden heen, maar de profeet Nathan wees hem terecht. Hierna lezen we dat hij zijn schuld beleed aan God.

We hebben nog even over het verhaal nagepraat. We hebben het niet alleen gehad over het belijden door David, maar ook nog over hoe verdrietig het is als een man of een vrouw niet trouw is in het huwelijk. Elke mogelijkheid die we hebben om hier iets over te delen met onze kinderen, grijpen we aan. Ik hoop en bid dat ze een diepe overtuiging zullen krijgen t.a.v. trouw en een Bijbels beeld zullen vormen van hoe God een huwelijk bedoeld heeft.

Ik pakte nog onderstaand briefje erbij, waarop ik van te voren een aantal 'zonden' op had geschreven. Ik vertelde dat we onze zonden mogen belijden en weten dat God ze wil vergeven, maar dat dit alleen kan doordat de Heere Jezus stierf aan het kruis. Door Zijn bloed kan ons hart schoon worden.


Als het bloed van de Heere Jezus over je zonden heen komt, zijn ze weg voor de Heere God. Ik legde een rood vloeipapiertje over het blaadje heen en liet de kinderen er door heen kijken. Ze zagen de woorden niet meer! De zonden waren weg...


Tot slot maakten we met lollystokjes en saté-prikkertjes een kruis. We plakten deze tekst er bij:
Als wij onze zonden belijden: Hij is getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid. 1 Johannes 1:9

In Hem verbonden,


2 opmerkingen:

  1. Wat mooi om het zo visueel te brengen aan je kinderen. Zo kunnen ze het begrijpen en vasthouden. Ik geniet er ook nog eens van, als ik je blog erover lees.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi zeg, idd heel duidelijk om het zo visueel te maken. Ik ben ook nog bezig met jouw kaartjes over zachtmoedigheid (uit je blog van een tijdje geleden). Het gaat natuurlijk niet altijd goed, maar het helpt me wel om de kaartjes zichtbaar te hebben en er zo steeds bij na te denken. Dus visueel maken werkt bij volwassenen ook nog heel goed;)! Dank je wel voor je mooie blog!!!
    Groetjes van Marjet.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!