Gezinsmoment - Bidden {5} - Voorbede

Aan mijn ringvinger zit een trouwring. Met die ring ben ik aan mijn man verbonden. Zo zijn er nog meer mensen waar we aan verbonden zijn, waar we van houden of waar we voor kunnen bidden. Daar hebben we in dit gezinsmoment over nagedacht.

We vertelden het verhaal van Abraham die pleit voor de steden Sodom en Gomorra en eigenlijk voor zijn neef Lot. Sodom en Gomorra wordt niet gered. Is het gebed van Abraham dan voor niets geweest? Nee! Lot wordt gered door het gebed van Abraham. Wat kunnen we daar veel van leren! We hebben er over gepraat dat het soms moeilijk is om voor anderen te bidden. Je denkt zo snel aan jezelf en soms lijkt het alsof de Heere helemaal niets doet als we bidden. Abraham stond daar op die heuvel en heeft misschien wel gehuild toen hij zag dat het oordeel toch kwam. Hij dacht misschien wel, dat het voor niets was geweest. Maar God hoorde en verhoorde hem toch!

Hierna vulden we met elkaar de gebedskalender in die we in 1 van de eerste gezinsmomenten over gebed al gemaakt hadden.


Aan het eind kleurden we deze kleurplaat, ook weer over de 5 vingers van de gebedshand.

In Hem verbonden,

Reacties

  1. Mooi! En praktisch voor kinderen zo'n gebedskalender. Zegen en vreugde in het samen bidden en uitzien naar gebedsverhoringen!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!