donderdag 29 oktober 2015

Boekrecensie - Samen op de sofa

'Naar elkaar luisteren, elkaar diep in de ogen kijken, contact maken met elkaar.' Wie verlangt er niet naar in het huwelijk? Echt contact met je partner? Oprechte interesse in elkaar... Door de drukte van alle dag, komt het er zo weinig van om als man en vrouw samen op de bank te zitten en diepgaande gesprekken te voeren.

Het boek 'Samen op de sofa' is een prachtig zelfhulpboek voor echtparen die wel samen die diepgaande gesprekken willen voeren en dat contact met elkaar willen maken. Het bevat 26 gespreksthema's, bijvoorbeeld: Lachen is gezond, verdragen en vergeven, tijd voor actie, je bent fantastisch, seksuele reinheid, en zo nog veel meer. Elk thema beslaat 2 pagina's: Links een foto van  een echtpaar met een uitspraak van hen over hun huwelijk. Rechts een overdenking, eigenlijk meer een column, met een Bijbelgedeelte dat je er zelf bij kunt opzoeken/lezen en gespreksvragen. De vragen zijn mooi gevarieerd, van luchtig, {Vertel elkaar een grap} tot diepgaand {Welke dringende dingen veroorzaken het verwaarlozen van de belangrijke dingen?}.


Qua lay-out vind ik het boek niet heel aantrekkelijk. Het boek is overzichtelijk en strak, maar de foto's zijn een beetje huis-tuin-en-keuken-style. Misschien juist bewust gedaan, maar persoonlijk vind ik het boek daardoor een beetje stoffig overkomen. Het woord 'sofa' kan ik plaatsen omdat het door een Belgisch echtpaar is geschreven.

Het boek is een aanrader voor stellen die graag eens in de zoveel tijd een avondje samen op de bank door willen brengen en tijdens die avonden aan hun huwelijk willen bouwen. Die naar elkaar willen luisteren, elkaar diep in de ogen willen kijken en contact met elkaar willen maken.


Ik hoop het met manlief zeker in gebruik te nemen!

Je kunt het boek bestellen via Ark Media of via de website van het CPC. Voor de prijs van € 9,95 hoef je het niet te laten!

In Hem verbonden,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!