Gezinsmoment - Gebed {1}

We zijn gestart met een serie over 'gebed'. De eerste les was een soort 'algemene' les, meer als intro op de rest van de serie bedoeld.

Het was die morgen in de kerk ook over 'gebed' gegaan, dus daar konden we gelijk mooi bij aansluiten. We kwamen dus eerst even terug op de dienst. Mooi om te horen wat kinderen daar toch, {al draaiend en wiebelend soms ;)} van meekrijgen. Ik vertelde dat wij ook in het gezinsmoment na gingen denken over 'gebed'.

Hierna liet ik een plaatje van een stoplicht zien. 'Wat heeft een stoplicht met bidden te maken?' Dat was een lastige vraag... Daarom legde ik zelf uit: Als we bidden kunnen we 3 verschillende antwoorden krijgen van de Heere: 1 Ja {groen}, 2 Nee {rood}, 3 Wacht {oranje}. Voor mezelf was dit best een eye-opener. Zó eenvoudig is het....

Via stichting Ikeg had ik nog een zendingsverhaal dat zeer geschikt is om te vertellen bij dit thema. Het heet: 'Ian en de reuzenboom'. Het gaat over een zendeling die ergens in de rimboe het Evangelie vertelt en verder wil reizen, maar een grote boom verspreid de weg. De dorpsbewoners brengen in praktijk wat ze van hem geleerd hebben en zeggen hem dat hij ervoor kan bidden of de boom weggaat. Hij doet het, maar in eerste instantie verandert er niets. Hij blijkt nog niet alle dorpen gehad te hebben en gaat nog een dorp verder om ook daar het Evangelie te vertellen. Als hij na een paar dagen terug komt, blijkt de boom er nog steeds te liggen, maar uit het niets verschijnt een man met een grote olifant en die helpt de zendeling en zo gaat de boom van de weg en kan de zendeling verder reizen. Vooral het platenboek maakt dat het een heel sprekend verhaal is voor de kinderen. Een aanrader dus!
Nadat ik dit verteld had, hebben we kort gepraat over bidden en dat het mooi zou zijn als we een aantal vaste gebedspunten zouden hebben, waar we als gezin voor zouden kunnen bidden. De kinderen vinden het vaak erg lastig, als ze mogen bidden, wat ze dan moeten bidden. Daarom maakten we een begin aan een gebedskalender. We willen later in de serie voor elke dag een vast gebedspunt opschrijven, waar we die dag in ieder geval voor bidden. De kinderen genieten momenteel erg van wat meer 'knutselwerkjes' waar ze een beetje hun eigen creativiteit in kwijt kunnen, dus dit sloot daar mooi bij aan.
We eindigden, zoals altijd, met kringgebed waarbij ook de kinderen zelf mochten bidden.

In Hem verbonden,

Reacties

 1. Mooi en belangrijk onderwerp! En mooi verhaal ook van Ian, nog nooit gehoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi onderwerp om met je kinderen te behandelen. Wie weet leer je zelf ook nog nieuwe dingen erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Mirjam
  Ik heb je genomineerd voor de liebster award! http://familynight2012.blogspot.nl/2015/09/liebster-award-voor-family-nights.html
  hier kan je lezen wat het is en wat je er mee kan doen :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!