zondag 30 augustus 2015

Even bijpraten

Tjonge, wat is het lang geleden... En wat heb ik dit gemist! Bedankt voor de lieve mailtjes die ik kreeg met bezorgde vragen of ik nog wel door ga met deze blog. Dat is zeker de bedoeling! Alleen... het lukte me gewoon niet. We zijn eind mei gestart met een aanbouw aan ons huis en dit duurde langer dan we verwacht hadden. Ondertussen was de vakantie begonnen en kampeerden we een beetje in ons eigen huis :). Zo kon het gebeuren dat manlief en ik 's avonds soms tussen de chipskruimels van die middag in ons bed stapten. We hebben de verbouwing goed doorstaan, maar het kostte me gewoon teveel energie en tijd om nog te kunnen bloggen. Ik had de rust niet in mijn hoofd.
In de voortuin in het kleinste badje dat ik kon vinden in de schuur. Wat een plezier, zomaar in je zwempak 'op straat'.
Dat mag normaal nooit van deze strenge moeder ;).
Daar kwam nog bij dat iemand uit de zeer nabije familie te horen kreeg dat ze ziek is.... Dat zette ook alles in een ander licht en ik probeer haar te helpen, voor zover dat lukt met de kinderen om me heen...

Het was heerlijk dat we de laatste weken van de zomervakantie als gezin ons terug konden trekken. We zijn sinds lange tijd op vakantie geweest. En we hebben genoten. Gewoon van het niets moeten en van het tijd hebben om eenvoudig te genieten van elkaar en de omgeving. Ik ben opgeladen. En ik heb beseft hoe snel wij teveel doen, te hard willen en daarmee soms voor God uit rennen... Ik moet leren rustig achter Hem aan te wandelen. En om mijn beslissingen meer biddend te nemen. Er komen zoveel dingen voorbij in je leven die goed zijn en leuk en mooi en opbouwend en heel geestelijk... maar ik wil meer tijd nemen voor gebed, om te vragen: 'Heere, wat wilt U dat ik doe?'
Nu is het 'echte leven' weer begonnen. De oudste 2 hebben hun eerste schoolweek achter de rug. Ik moest erg slikken toen ik ze maandag in hun nieuwe klassen, bij hun nieuwe juffen, met nieuwe kinderen achter liet. Gelukkig ging het beter dan ik had verwacht afgelopen week.

Lieve mensen, het is goed om 'terug' te zijn, maar heb af en toe een beetje geduld met me ;). Het zal ook de komende periode misschien niet altijd lukken om met enige regelmaat iets te plaatsen, maar het is wel mijn verlangen dit te doen. En... er is zoveel moois te lezen in 'blogland', dat het ook teveel kan worden, hè?

In Hem verbonden,

16 opmerkingen:

 1. Ik heb je ook gemist ;-) fijn dat jullie genoten hebben van een heerlijke vakantie en dat de verbouwing achter de rug is. Lijkt me heerlijk die extra ruimte, wij hopen het ook nog eens te gaan doen! Laatste opmerking is helemaal waar.. liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh en wat is je jongste al groot! Prachtig plaatje van je 4 kinders :-)

   Verwijderen
  2. We genieten zeker. Kom maar op met die regenachtige-binnenspeeldagen ;).
   Mooie profielfoto heb je!

   Verwijderen
 2. Wat fijn om van je te lezen! Ik hoop je te blijven volgen. Gods Zegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Mirjam,
  Wat een leuke foto's en wat leuk om weer even wat van je te lezen! Fijn zeg dat jullie zo'n heerlijke vakantie hebben gehad na een intensieve tijd van verbouwen. Hopelijk is het inmiddels nu wel helemaal afgerond. Mooi wat je schrijft over het meer tijd nemen voor gebed. Het is inderdaad veel belangrijker dat wij doen wat de Heere wil dat we doen als dat we overal maar achteraan rennen wat 'goed en geestelijk' lijkt. Als je ook het bloggen zo in de handen van de Heere legt, komt het zeker goed en zal Hij het zegenen ;-)! Liefs Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies! Ik weet niet of ik je blog nog bij gelezen krijg hoor. Jij gaat als een trein ;).

   Verwijderen
  2. Ja, hihi ;-). Tot op het moment lukt het inderdaad aardig om het bij te houden. Maar ja ik heb dan ook maar één dreumesje om me heen, dus dat scheelt. En of het deze maand gaat lukken weet ik trouwens ook nog niet, want onze 'verhuismaand' is vandaag begonnen! Liefs weer van Annemarie

   Verwijderen
 4. Dag Mirjam!

  Wat fijn dat je "terug" bent! Mooi dat je meer tijd wilt nemen voor gebed, ik ga het ook weer doen! In de vakantie lukte dat heel goed, nu ik weer voor de klas sta merk ik dat het toch allemaal weer wat korter en sneller en minder rustig moet en dat is juist niet goed, want tijd nemen voor gebed geeft juist zoveel rust en vertrouwen. Bedankt voor je aansporing (wat heb je elkaar dan soms nodig hè?) en geniet van alle ruimte die je er nu bij hebt in huis!

  Hartelijke groeten van Marjet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij was het Luther die zei: 'te druk om niet te bidden.' Juist als je druk bent, tijd voor gebed nemen. Dat is soms moeilijk, maar zal zeker gezegend worden. Fijn schooljaar weer gewenst. Spannend altijd, die eerste weken. Nieuwe kinderen, weer iets op gaan bouwen. Zegen!

   Verwijderen
 5. Fijn dat je weer terug bent Mirjam. Ik blijf je berichten lezen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Jij pakt het bloggen ook langzaam weer op, zag ik!

   Verwijderen
 6. Wat een mooie foto's ! en je hebt gelijk dat je rustig aan doet. Ik begrijp helemaal wat je schrijft, zelfs al die goede en geestelijke dingen kunnen een struikelblok worden. We kunnen nu eenmaal niet alles aanpakken wat op ons pad komt. Wat is het nodig om door gebed en Bijbel lezen heel dicht bij Hem te blijven. Mooi dat je dit zo benoemt, ik moet daar zelf ook altijd goed op blijven letten. Ik wens je veel zegen, wijsheid en Zijn leiding hierin en natuurlijk zie ik uit naar je volgende blogs, maar dan wel geschreven op de tijd die jou past ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Amanda, voor deze lieve reactie. Ik denk dat we elkaar er maar op moeten wijzen dan ;). Jij ook veel zegen met je mooie blog. Ik heb veel bewondering voor hoe professioneel je het aanpakt!

   Verwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!