zaterdag 20 juni 2015

Gezinsmoment - Gehoorzaamheid {5}

Met de serie rondom 'gehoorzaamheid' hebben we de kinderen willen leren dat het niet voor niets is dat kinderen de opdracht krijgen om te gehoorzamen aan hun ouders. Ouders houden van hun kinderen en willen hen beschermen, maar ook dingen leren die ze nodig zullen hebben voor hun verdere leven. Als hier ook maar een klein beetje van 'geland' is, dan ben ik al blij.

We begonnen dit gezinsmoment opnieuw met een kort voorbeeld wat liet zien hoe goed het is om te gehoorzamen. Ik heb dit verhaaltje ooit een keer gehoord tijdens een lezing over opvoeding en gehoorzaamheid van kinderen aan hun ouders en het heeft blijkbaar indruk op me gemaakt ;). Het gaat over een jongetje in de jungle die in een boom aan het spelen is en opeens roept zijn vader dat hij niet moet bewegen. Daarna krijgt hij allerlei opdrachten, zoals, nu naar voren bukken, pak de tak onder je, stil zitten, laat je nu zakken, kruip over de grond naar me toe, enz. Pas als het jongetje alles helemaal gedaan heeft en bij zijn vader is, legt zijn vader uit dat er een dodelijke slang in de boom achter het jongetje tevoorschijn was gekomen en dat het heel goed was dat hij precies deed wat zijn vader hem zei, want dat het zijn leven gered heeft. Ik herinner me nog dat de spreker die dit voorbeeld destijds gaf erbij zei dat als wij dit soort opdrachten aan onze, westerse kinderen zouden geven, onze kinderen waarschijnlijk zouden zeggen: 'Waarom moet ik nu bukken? Geef me eerst maar eens 3 redenen waarom ik dat nu zou moeten doen?' En dat ze dan al gewurgd zouden zijn, voor ze die 3 argumenten gekregen hadden ;). Dat heb ik er natuurlijk niet bij verteld aan onze kinderen, maar ik heb wel uitgelegd dat het liet zien dat je niet altijd moet vragen waarom je iets moet doen, maar dat je je vader of moeder kunt vertrouwen dat ze het beste met je voor hebben. Het jongetje begreep niet waarom hij al die dingen moest doen, maar hij deed het toch.... Zo was er ook iemand in de Bijbel die misschien niet helemaal begreep waarom hij moest doen wat de Heere vroeg, maar hij deed het toch....

...Die man was Noach... Hij kreeg een opdracht die heel onlogisch was. Hij woonde niet dichtbij water en ik heb pas uitgelegd gekregen dat het klimaat destijds zo was, dat het waarschijnlijk nog nooit geregend had! En toch doet hij wat God van hem vraagt. Iedereen lacht hem uit. Maar hij gehoorzaamt God liever, dan dat hij leuk gevonden wordt door de mensen om hem heen. Wat een prachtig voorbeeld van gehoorzaamheid! En wat een zegen ontvangt hij op die gehoorzaamheid.

Hierna kleurden we deze kleurplaat:
Bron: http://www.parentcompany.com
De kinderen knipten de kleurplaat uit, plakten 'm op een mooi gekleurd blad en versierden de rand. Ook plakten we er ijslollystokjes bij, waarop geschreven stond: Noach was gehoorzaam, jij ook? Helaas is niet alle versiering blijven plakken, doordat we niet zulke sterke lijm hadden gebruikt, maar de 'houten plankjes' zijn in ieder geval wel blijven zitten.
In Hem verbonden,

4 opmerkingen:

 1. Wat 'n prachtige Bijbelfeesten weer! Dat verhaaltje maakte ook vast indruk bij de kids, zeker?!
  Dank je wel voor het delen. Dat verhaal van Noach blijft toch ook een wonderlijk verhaal hè... die jarenlange gehoorzaamheid en volharding.. een grootse les vind ik altijd.

  Liefs

  ps: Hé, je hebt toch mijn mailtje wel gekregen over mn blog? Ik ben even een beetje de draad kwijt of ik toch niet wat mensen vergeten ben te mailen (dat zou ik vervelend vinden), vandaar dat ik t even check;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Petra,

   Thanks. Ja, echt een wonderlijk verhaal. Ook mooi om dit accent een keer te leggen.

   Nee, heb nog geen mailtje gezien. Geeft niks hoor. Je hebt natuurlijk heel je fanclub moeten mailen ;).

   Liefs!
   Mirjam

   Verwijderen
 2. Hè jakkes zeg, nee hoor, ik doe niet aan fanclubs.
  Had maar gewoon een bescheiden blogje.
  Maar het was wel een groot misverstand dat je de mail niet gehad had.
  Schaaaaam!!!
  Ik heb em meteen verstuurd nu.
  Heel veel sorry en liefs

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!