zondag 12 april 2015

Gezinsmoment - Pasen

Op de valreep nog een verslagje van ons gezinsmoment met Pasen. We hebben een fijne lijdenstijd met elkaar gehad. Heerlijk om als gezin zo stil te staan bij het lijden en sterven van de Heere Jezus, en ons ook samen te verblijden over zijn opstanding. 

Toen de kinderen uit bed kwamen zagen ze dit:

De zonden zijn van het kruis!
Met het gezinsmoment zijn we begonnen met een objectlesje wat laat zien wat de Heere Jezus gedaan heeft door de dood te overwinnen. Je hebt een bordje, een muntje, gekleurd water {ik gebruikte voedingskleurstof}, een kaars en een groot glas nodig. Op het bordje leg je een muntje, dat is de mens. Vervolgens gooi je een beetje gekleurd water op het bordje, dat is de zonde. Hierna de witte kaars op het bordje, dat is het beeld van de Heere Jezus. De kaars steek je aan en je duwt het glas over de kaars, goed op het bordje duwen! Het water gaat dan het glas. Hij nam de zonden op zich! Ik heb dit niet zelf bedacht, maar kwam via Pinterest op deze site, die dit proefje dus ook beschrijft. 
Hierna vertelde ik het verhaal over Jezus' opstanding en Zijn verschijning aan Maria en de discipelen. 

We schilderden op ons schilderij een mooie zon:


En als afsluiting had ik de 'opstandingseieren' weer verstopt in huis. Die hebben we gezocht, open gemaakt, verteld wat het voorwerpje met het lijden/sterven/de opstanding te maken had en we hebben ze in de juiste {chronologische} volgorde gelegd. 

Hierna hebben de kinderen en mijn man en ik allemaal een tekening gemaakt over iets wat we het mooist of bijzonderst vonden van de afgelopen weken.

In Hem verbonden,

1 opmerking:

  1. Wat een prachtig voorbeeld! Leuk om die buitenlandse site eens te bekijken, echt mooi om te ervaren dat we als christenen over de hele wereld met dezelfde dingen bezig zijn en zo met elkaar verbonden zijn.
    Groeten van Marjet!

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!