Gezinsmoment - In de hof van Gethsemane

Een kort berichtje over een bijzonder gezinsmoment dit keer.
Eigenlijk hadden we niet echt een intro. We herhaalden de lessen van de voorgaande keren en ik vertelde het verhaal over de Heere Jezus die tot Zijn Vader ging bidden in de hof van Gethsemane en over het verraad van Judas. Daarbij gebruikte ik een platenboek van Ikeg.
 
 Hierna praatten we met elkaar over de Heere Jezus die zo bang was en hoe hij in gebed ging. Daar kunnen we veel van leren! Wat ons ook bezig houdt, of we bang zijn, verdrietig of juist blij, we mogen en moeten altijd bidden en alles bij Hem brengen. Om dit ook concreet te maken, kreeg elk kind een hartje. Eerst zijn we letterlijk even stil geworden, met onze ogen dicht om na te denken over gebedspunten. Mijn man ging hierna in een andere ruimte zitten en om de beurt gingen de kinderen met hun hartje naar hem toe en schreven ze samen iets op waar ze voor wilden bidden. Ze mochten zelf kiezen of ze samen met pappa hiervoor wilde bidden, of aan het eind van het gezinsmoment met elkaar. Ondertussen kleurde ik met de andere kinderen aan een kleurplaat. Het was een eenvoudig gezinsmoment, maar toch ook diep en goed.
Na het bidden mochten de kinderen zelf hun hartje op het schilderij plakken.
Hoe stimuleren jullie je kinderen om te bidden en voorbede te doen? Onze kinderen vinden dit best lastig, merken wij. Tips zijn welkom!

In Hem verbonden,Reacties

 1. Ik denk dat ze vooral leren van voorbeelden. Daarom is het belangrijk dat je zelf hardop bidt aan tafel ( en het niet de kinderen laat doen). Tot een jaar of tien helpt hen dat om zelf te leren bidden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. we hebben weleens over de vruchten van de Geest gewerkt en gebedskaartjes gemaakt. Die pakken ze nog steeds als ze gaan bidden, elke dag een vrucht. Dit kan natuurlijk ook met andere gebedspunten.
  Vaste dagen voor vaste dingen (familie, vrienden, school etc) is ook een fijn geheugensteuntje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Very informative, keep posting such good articles, it really helps to know about things.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. This is the precise weblog for anybody who needs to seek out out about this topic. You notice so much its almost arduous to argue with you. You positively put a brand new spin on a subject that's been written about for years. Nice stuff, simply nice!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!