Gezinsmoment - Lazarus

Het verhaal waar we met dit gezinsmoment over nadachten is mij persoonlijk erg dierbaar. Het laat zo mooi zien dat de Heere Jezus zowel God als mens is. Hij toont emoties, maar Hij laat ook Zijn goddelijke macht zien. Als ik dit verhaal lees, verwonder ik me over wie Hij is, en kan ik niets anders voelen dan liefde in mijn hart.
Tijdens het vertellen heb ik ook geprobeerd dat over te brengen. Het is een verhaal vol emoties, wat je zo beeldend kan maken voor de kinderen. Het vertelt voor mij ook duidelijk dat de Heere ons soms een opdracht geeft, die onmogelijk is, maar dat Hij de opdracht ook volbrengt. We hebben hier nog over doorgepraat. Het gesprek ging een beetje een zijweg in, over andere dingen die blijkbaar ook leefden in de harten van de kinderen. Dat zijn juist de fijne momenten!

Hierna mochten de kinderen ervaren hoe het is om als Lazarus in het graf te liggen en eruit geroepen te worden. Dat was leuk, maar ook wel een beetje spannend ;).

Tot slot maakten we dit eenvoudige werkje. Het is een combinatie van deze en deze kleurplaat. 'Lazarus' beplakten we met schilderstape voordat we hem uitknipten en opplakten.

In Hem verbonden,

Reacties

 1. Heel mooi, hoor.Hoe vonden ze het?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De meisjes durfden niet :). Maar we hebben ook echt plezier gehad met elkaar.

   Verwijderen
 2. Dit verhaal is mij ook dierbaar. Wat je schrijft herken ik, hier zit zoveel in! Mooi om te lezen hoe jullie het hebben uitgewerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! Die koppies van je dochters prachtig om te zien. Gisteren hebben we "voetwassing" gedaan, nav jouw blog van 2013. Heel fijn zo'n archief. Groeten Elsbeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh gaaf! Hoe vonden ze het? Misschien doen wij het dit jaar ook wel weer een keer!

   Verwijderen
  2. Ze vonden het super. Onze zoon zei gelijk: "Ja dat wil ik wel doen." En vandaag het verraad van Judas gedaan, met die €50,00. Hier houdt de één heel veel van kleuren en de ander niet. Dus een keer een spel als verwerking "wat wil de Heere en wat wil je zelf" was heel leuk en leerzaam. Nogmaals dank.

   Verwijderen
 4. Dag Mirjam!

  Wat een mooi gezinsmoment weer, leuke ideeën heb je, zeg! Je behandelt juist de vertellingen die in deze tijd op school aan de orde zijn, fijn om zo wat ideetjes voor de kinderen op te doen! Het is inderdaad een ontroerend verhaal, dat Jezus zo in liefde op mensen betrokken is. Wat doet het goed om daar bij stil te staan, juist in de lijdenstijd. Bedankt voor het delen van je gezinsmomenten, veel zegen daarbij gewenst voor jullie en je kinderen!
  Een hartelijke groet van Marjet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O, ik zou het ook niet durven. Maar wat een mooie verwerking van het verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!