zaterdag 14 maart 2015

Gezinsmoment - Hosanna!

Het spijt me echt dat ik de gezinsmomenten steeds zo laat plaats. Ik weet dat er mensen zijn die dezelfde serie willen doen in hun gezin en dan werkt dit natuurlijk niet erg handig. Maar, het is hier bij tijden gewoon druk :). Deze week voor de 6de week op rij 1 of meerdere kinderen ziek. Dan glipt de tijd soms door mijn handen en is het voor ik er erg in heb alweer weekend.

Afgelopen zondag waren we heerlijk op bezoek bij vrienden. De kinderen vermaakten zich super en we genoten van de eerste lentezon. De tijd ging opnieuw snel ;). Thuisgekomen beseften we dat we het gezinsmoment wat in moesten korten. Vandaar vandaag wat minder foto's en een wat minder uitgebreid verslag.

We begonnen met een aantal liederen die pasten bij het verhaal. Zoals dit lied en dit lied. Later deze week luisterden we ook nog dit lied.

Hierna vertelde ik het verhaal over de intocht in Jeruzalem. Het verhaal kennen de kinderen inmiddels en toch merk ik keer op keer dat herhaling goed is. Ik stelde de bekende vragen, zoals: 'Waarom was Jezus verdrietig?' 'Wat hoopten de mensen?' 'Wat voor Koning wil Jezus zijn?' En ze gaven opnieuw de antwoorden en we praatten met elkaar over dat Jezus de Koning van ons hart wil zijn. Ik vertelde dat de mensen 'Hosanna!' riepen, omdat ze dachten dat Hij koning zou worden en dat ik hoopten dat de kinderen ook 'Hosanna!' zouden roepen bij de gedachte dat Hij hun Koning wil zijn.

Als afsluiting knipten we een ezel uit grijs papier en palmblaadjes uit groen papier. Deze plakten we op ons schilderij. Later verfden we er nog wat groen bij.


Ik had deze ook nog opgezocht voor de kinderen. Die kleurden ze later deze week, net als deze kleurplaat.

In Hem verbonden,

4 opmerkingen:

 1. Zo gaat het vaak. En nou is het je toch nog gelukt om iets te plaatsen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daarom is het archief zo fijn, vandaag talkpoeder gekocht ;-)
  Groeten Elsbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Joh zeg, da's even druk en intensief!
  Hoop dat straks lekker iedereen weer fit en blij is..
  Laat de lente maar komen:)!

  Intens verhaal vind ik dat trouwens altijd.
  Zo'n zingende, blije menigte, en een huilende Jezus...

  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Mirjam!
  Je moet je niet verontschuldigen, hoor, het is al fijn genoeg dat je zoveel met ons wilt delen! Beterschap met je zieke kinderen! Ontroerende geschiedenis, Jezus die Zijn leven voor ons gaat geven en de mensen lopen teleurgesteld weg. En toch gaat Hij door en geeft Zijn leven, onbegrijpelijk heerlijk...
  Groeten van Marjet.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!