Gezinsmoment - De voetwassing {2}

Dit keer een gezinsmoment 'in de herhaling'. Al eerder hebben we een keer een gezinsmoment rondom de voetwassing gedaan. Dit keer deden we het iets anders, maar ook wel weer een beetje hetzelfde. De kinderen hebben genoten en daardoor wij ook.

Vooraf had ik met bruine verf de wc vies gemaakt. Toen we begonnen met het gezinsmoment, riep ik vanaf de wc: 'Zo! Wat is hier gebeurd? Bah! Wat vies!!' Een van de meiden kwam aanrennen en kneep gelijk heel demonstratief haar neusje dicht. De oudste zag al snel dat het verf was. Daardoor durfden ze het allemaal wel schoon te maken, maar ze zeiden ook wel eerlijk dat ze dat echt NIET zouden doen als het echte viezigheid was geweest.
Hierna zongen we en herhaalden we waar bij het schilderij waar we het de vorige twee keren over hadden gehad.

Toen vertelde ik het verhaal van de voetwassing. De kinderen waren wat wiebelig, maar gelukkig is dit een verhaal wat je mooi uit kan beelden tijdens het vertellen, en zo konden ze het toch opbrengen om hun aandacht erbij te houden.

We praatten nog even met elkaar over de wc en de discipelen die dat vieze werkje niet wilden doen en dat het soms zo moeilijk is om 'de minste' te zijn, de ander net zo belangrijk te vinden als je zelf. De kinderen spelen bij ons momenteel hele dagen met de playmobil, al een paar weken. Erg leuk, maar er is ook regelmatig ruzie om de mooiste prinses, het enige baby'tje of de stoerste ridder. Daar hebben we dus ook over gepraat. Dat we elkaar soms dat poppetjes moeten gunnen dat we eigenlijk zelf ook graag zouden willen.

We hebben een 'krullenlijstje' opgehangen waarop de kinderen elkaar een krul
mogen geven als ze iets gedeeld hebben i.p.v. er ruzie om gemaakt hebben.
Tot slot maakten we een heel leuk werkje, waarbij er een voetafdruk met verf gemaakt moest worden. Daarna konden ze gelijk elkaars vieze voeten schoonwassen. Wat een pret ;).

Op ons schilderij moest ook een voetje komen. Dat werd het voetje van onze kleinste meid :).

 
Om weer een beetje tot rust te komen, kleurden we ook nog heerlijk aan een kleurplaat.
We hebben genoten en daardoor ook dingen geleerd. En na afloop nog het een en ander schoongemaakt ;).

In Hem verbonden,

Reacties

 1. Heel mooi, heb ervan genoten om dit te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Mooie verwerking van het bijbelgedeelte.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah, wat een mooi blogje weer. Het ziet eruit als een prachtig gezinsmoment. Waardevol, die les over de ander dat mooie poppetje gunnen, en elkaar er een krul voor geven... heel leuk en positief.
  En leuk, de knutsel... Ha, ik wou pas ook een verfafdruk maken, en had gedacht dat boy2 dat helemaal gaaf zou vinden, maar nee hoor... allebei de mannen wilden veel liever de voetomtrek tekenen:)
  (dat was overigens ook lachen, want dat kriebelde zo..)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb ik soms ook hoor, dat ik denk, dit zullen ze echt ge wel dig vinden en dan blijkt t toch niet zo te zijn. Geeft niks, als we maar genieten :). Dat hebben we zeker gedaan dit keer.

   Verwijderen
 4. wij gaan hier binnenkort ook aan de slag met heel veel voetafdrukjes :)... grappig hoe je het deed met die wc!
  Wat voor verf gebruikte je daarvoor??
  Groetjes Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey,
   Leuk dat jullie 't ook weer gaan doen. Ik gebruikte gewoon bruine plakkaatverf.

   Groetjes!

   Verwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!