Gezinsmoment - 5 broden en 2 vissen

Als intro voor dit gezinsmoment had ik het volgende bedacht: ik wilde een glas of iets dergelijks met water omgooien en opruimen met een veel te klein doekje. Dat lukt natuurlijk niet, want het is te klein. Wat heb je nu aan zo'n klein doekje? Ik had de vaatdoek al in vieren geknipt. Maar, toen het tijd was voor het gezinsmoment, was ik helemaal niet zo fit en zag ik de intro opeens niet meer zo zitten. We hebben het dus niet meer gedaan, maar het had mooi kunnen zijn ;).

Wat we wel deden was heerlijk zingen met de gitaar. Daarna herhaalden we kort de wonderen waar we het al over hebben gehad. Hierna vertelde ik over het wonder dat de Heere Jezus deed. Ik gebruikte de platen uit 'Kijk en Lees'. Prachtige platen! En ook een fijne kinderbijbel trouwens.
 
Ik heb tijdens het vertellen de nadruk gelegd op dat jongetje. Hij had niet veel en ook de discipelen hadden er weinig verwachting van, maar wat hij had, gaf hij aan Jezus. En Jezus voedde er meer dan 5000 mensen mee! Aan het eind heb ik nog kort verteld dat de mensen Jezus koning wilden maken, maar dat het nu nog niet de tijd was dat Jezus koning werd op aarde. De kinderen weten inmiddels al heel goed dat Hij de Koning van ons hart wil zijn.

Uiteraard moest er ook geknutseld worden :). We hebben van brooddeeg broodjes en visjes gemaakt. En nog meer, want we hadden nog brooddeeg over. In de loop van de week hebben we het  ook nog geverfd. Een mooi moment om nog even te herhalen waar we het zondag over hadden gehad.
We luisterden/keken ook nog dit mooie lied:

In Hem verbonden,

Reacties

 1. Wat fijn om zo samen te kunnen zingen. Speel je zelf gitaar?
  Bedankt voor je tip voor de kinderbijbel, ik zoek nog één en zal deze onthouden als ik weer in de boekhandel kom.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Samen zingen is erg fijn ja. Ik speel zelf gitaar ja, nou ja, een beetje :).
   De kinderbijbel is mooi. Mooie platen. Na elk verhaal staan vragen, vind ik ook handig. En de toepassing is meer in het verhaal verweven, i.p.v. aan het eind een standaard toepassing, als je begrijpt wat ik bedoel. Een aanrader dus.

   Verwijderen
 2. Heel mooi. En al heb ik geen kleintjes meer deze geschiedenis zegt mij heel erg veel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Mirjam!

  Wat een prachtige platen heeft die kinderbijbel, zeg!En als de inhoud dan ook nog een aanrader is... Ik denk dat ik 'm in april van m'n klas ga kopen als verjaardagscadeau (we zamelen altijd geld in voor één gezamenlijk cadeau namens alle kinderen en dan hebben ze er zelf meteen ook nog iets aan;)! Ook een mooi idee om het verhaal vanuit dat jongetje te vertellen!

  Hartelijke groet van Marjet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Mirjam,

  Wat bedenk je steeds weer mooie gezinsmomenten! Ik lees regelmatig je blog en geniet er steeds weer van. Ook het lied dat je bij dit gezinsmoment plaatste: erg mooi en bemoedigend!

  Groetjes van je oud-klasgenoot (pabo),
  Esther Snoek-Baak

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Esther!!
   Wat super leuk om iets van jou te horen!! Ik vind het echt jammer dat het contact een beetje verloren is gegaan, hoewel het ook heel logisch en begrijpelijk is. Hoe gaat het met je?
   Grappig dat je m'n blog ontdekt hebt. En fijn dat je het mooi vind.
   Bedankt!

   Groetjes!

   Verwijderen
  2. Idd jammer ja, maar net zoals je zegt: heel begrijpelijk!
   Maar dankzij jou blog blijf jij iig in beeld :) Die heb ik trouwens ontdekt dankzij Margriet Hoefnagel. Knap dat je dit naast je drukke taak ook nog bij kan houden! Ik bewonder echt enorm wat je allemaal doet met je kinderen. Blijf vooral volhouden...
   Met mij gaat het goed. Wij zijn gezegend met 5 kindertjes (van 9, 7, 5, 2 en 4 mnd.). Daarnaast werk ik nog 3 ochtenden als RT-er op de school van de kinderen. Druk.... maar tegelijk ook dankbaar dat ik dit mag doen!

   Ik wens je Gods zegen in al je bezigheden!

   Verwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!