zondag 25 januari 2015

Gezinsmoment - Genezing van een lamme te Bethesda

Het volgende wonder dat op de planning stond was die over de genezing van een lamme man. Hij is al 38 jaar ziek! Hij kan niet op tijd in het water komen als de engel het water aanraakt. Wat moet hij zich machteloos gevoeld hebben! Om de kinderen dit ook te laten voelen bond ik aan het begin van het gezinsmoment de oudste vast aan zijn stoel. Dat vond hij niet leuk :).
Maar, toen vertelde ik aan alle drie dat we een wedstrijdje zouden doen, wie het eerste op de bank zat, was de winnaar. Zoonlief begon luidkeels te protesteren. Ik deed net of ik hem niet hoorde en telde af: '3-2-1-ja!' Dat was teveel voor hem... Ik maakte hem - nadat zuslief natuurlijk gewonnen had - los en deed hetzelfde bij zijn zusje en daarna ook nog een keer bij zijn andere zusje. Dat maakte gelukkig een hoop goed :).
Hierna kon ik de link mooi leggen naar het verhaal waarin het ook over iemand zou gaan die een opdracht kreeg, die hij helemaal niet kon doen.

Ik vertelde over de lamme man in Bethesda. Hoe hij verlangde beter te worden. En hoe hij de engel soms in het water zag gaan en hij daarna de andere zieken zo snel mogelijk in het water zag gaan in de hoop de eerste te zijn. En hij lag daar maar. Niemand hielp hem en hij kon niet eens dichterbij het water komen. En dan is daar ineens de Heere Jezus... Jezus geeft hem een opdracht: 'Neem je bed op, en wandel.' Hoe kan Jezus dat nu tegen een lamme zeggen? Dat kan hij toch niet? Maar, de man ontvangt op hetzelfde moment dat wat hij nodig heeft om Jezus te gehoorzamen. Heel kort heb ik de link gelegd naar geloven. Van onszelf kunnen we dat niet, maar toch zegt de Heere dat we het moeten doen. Wat fijn om te weten dat de Heere Zelf aan ons geeft wat Hij van ons vraagt!

We maakten nog een klein werkje ter afsluiting van deze site. Met de draadjes vond ik het nogal een gepriegel om het in elkaar te zetten, dus hebben we het met splitpennen gedaan. Ging prima.

Via de mail begreep ik al dat sommigen dezelfde serie willen houden in hun gezinnen. Erg leuk! Ik vind het heel mooi om reacties te lezen over hoe het in jullie gezinnen is gegaan. En ideeën voor andere gezinsmomenten zijn natuurlijk ook altijd welkom!

In Hem verbonden,


8 opmerkingen:

 1. Super! Hoe bedenk je die intro's? Haal je ze uit een boekje?

  Groetjes,
  Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Annelies,

   Bedankt voor je reactie. De intro's vind ik soms op internet, maar vaak bedenk ik ze ook zelf, zoals deze. Het lukt ook niet altijd, hoor, maar ik denk dat kinderen vaak juist dat soort voorbeeldjes goed onthouden.

   Groetjes!
   Mirjam

   Verwijderen
 2. Leuk idee! Dat vastbinden! Ga ik onthouden, altijd leuk om zo'n idee ergens in je achterhoofd te hebben. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi om te lezne. En die foto erbij ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi idee, Mirjam, dat vastbinden. Ik moet het verhaal deze week in mijn groep vertellen, eens proberen hoe deze intro bij de kinderen werkt. (ben benieuwd of ze er net zo bij kijken als jouw zoon ;.)! Bedankt voor het delen! De Heere geeft wat Hij van ons vraagt, goed om daar weer eens bij stil te staan. We willen het zo vaak weer zelf gaan doen, ik wel tenminste...
  Groetjes, Marjet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier vandaag ook tranen, dat is toch geen eerlijke wedstrijd :-) Prachtig. Het verhaal daarna gaat dan zoveel meer spreken. Dankjewel voor het delen. Hier hadden we geen splitpennen wel naald en draad.... pffft dat viel niet mee. Mooie link naar de vrucht van de Geest "geduld".
  Groetjes Elsbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah, wat een pijnlijk duidelijk voorbeeld.
  Onze boy zou dat ook echt vreselijk vinden!
  Ze kunnen zich juist door dat 'nare' voorbeeld wel helemaal inleven in het verhaal he!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Mirjam,

  Zoals je ziet. Het is me gelukt een reactie te plaatsen hihi.
  Gelukkig voor hem dat zijn zusjes ook moesten. Het is hier af en toe ook een strijd of alles wel eerlijk gebeurt.
  Wij hebben deze week gezin-school-kerkdienst over Paulus. We hebben een boekje meegekregen van school over dit onderwerp. Maar ik twijfel of ik hier thuis nog veel extra aandacht aan ga besteden aangezien ze het op school al uitgebreid behandelen.

  Groetjes,
  Corina

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!