Gezinsmoment - De bruiloft te Kana

De komende tijd willen we in ons gezin nadenken over de 7 tekenen van de Heere Jezus uit het Johannes Evangelie.
Vorige week hebben we nagedacht over het eerste teken, dat plaatsvond op een bruiloft: water veranderd in wijn.

Als intro had ik in een hoge {school}beker een laagje siroop gedaan. Doordat de beker hoog en ondoorzichtig was, konden de kinderen dat niet zien. Ik had ook een kan water. Na het zingen, zei ik dat ik een beetje dorst had en een beetje water nam. Dus ik schonk water in de beker. Natuurlijk hadden ze opeens allemaal wel erg dorst {hoe voorspelbaar zijn ze toch :)}. Dus gaf ik de beker door. 'He?', zei de eerste, 'dat is helemaal geen water!' 'Kijken?', zei de volgende. En natuurlijk wilde ons peutermeisje ook even proeven. Ze hadden het trucje al snel door, en dat was ook helemaal niet erg. Hierna vertelde ik dat we een verhaal ging horen waarin de Heere Jezus echt water in iets anders veranderde.


Vervolgens vertelde ik het verhaal, opnieuw met behulp van de mooie platen van st. Ikeg. Ik heb vooral de nadruk gelegd tijdens het vertellen dat Maria gelijk wist dat ze naar Jezus moest met haar zorg, met de nood van dit bruidspaar. Wie anders kon helpen?? En dat de Heere Jezus gaat helpen, maar wel op Zijn tijd en Zijn manier. Dit kan je mooi toepassen in de levens van de kinderen. De Heere laat ons soms ook wachten op een antwoord. Maar we kunnen Hem vertrouwen! Hij helpt in onze nood. Misschien niet precies zoals we denken dat Hij dat zal doen, maar Hij weet het beste wat we nodig hebben! Ik vroeg na het verhaal het verhaal terug met wat vragen aan de kinderen en het viel me op dat ons meisje van bijna 3 het verhaal zo goed terug kon vertellen. Blijkbaar sprak dit tot haar verbeelding.

We hebben nog nagepraat over wat het betekent de Heere Jezus zo te vertrouwen en of de Heere Jezus nu nog een wonder zou kunnen doen in ons leven.

Tot slot knutselden we een kruikje van papier. De kinderen mochten het mooi versieren. Ik had er zelf een kijkvenstertje en een draaischijf achter gemaakt die ze half blauw, half rood mochten kleuren, zo wordt de kruik dus vol water of vol wijn. Voor de kruik gebruikte ik deze kleurplaat. Ik kwam in de voorbereiding ook deze kleurplaat en dit werkje tegen, die eventueel ook leuk zijn om te gebruiken.

In Hem verbonden,


Reacties

 1. Prachtig joh! Wat een heerlijke roeping hebben we toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi zoals je dat uitgelegd hebt, dat we soms moeten wachten op antwoord, maar dat we de Heere Jezus altijd kunnen vertrouwen, want Hij helpt op Zijn tijd. Gisteren had ik in mijn klas een gesprek met de kinderen over bidden. Het was zo heerlijk hoe een jongetje van net 7 jaar in de kring met ons deelde dat Hij in bed altijd bidt en dan niet meer bang is, omdat God dichtbij voelt in zijn hart. Heel zacht doet hij dat, want dat hoeft mama niet te weten. En hij vertelt het zomaar in de kring aan ons allemaal, heerlijk....

  Een hartelijke groet van Marjet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marjet,

   Prachtig. Dat zijn precies de momenten die ik mis van het 'juf-zijn'. Ik was deze week op een avond over {geloofs}opvoeding en daar hoorde dat bij 32 procent van de gelovigen wereldwijd, de 'keus' al 'gemaakt' is voor het 7de levensjaar! Zegen in het investeren in deze kleine mensjes!

   Lieve groet,
   Mirjam

   Verwijderen
 3. Wat een leuke dingen bedenk je toch weer. Leerzaam en leuk. Echt een bron van inspiratie. Ik kan niet wachten om mijn jongen op die manier vanalles uit de bijbel te leren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo! Sinds een tijd volg ik je blogs en doe ideeën op voor onze gezinsmomenten, dankjewel!
  Heb een vraagje; hoe heb je dat met die draaischijf gedaan bij dat kruikje? Groetjes, Coralien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Coralien,

   Mail me even: baanmirjam@gmail.com, dan mail ik het werkje naar je!

   Groetjes!
   Mirjam

   Verwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!