Gezinsmoment - Jezus zegent de kinderen

Vlak voor de verjaardag van onze oudste hebben we met ons gezinsmoment nagedacht over de geschiedenis waarin Jezus de kinderen zegent.

Als inleiding vroeg ik aan de kinderen: 'Stel je voor dat Koning Willem Alexander en koningin Maxima naar ons dorp zouden komen om dingen te bespreken. Met wie zouden ze komen praten denk je?' Ze noemden mensen als: de directeur :), burgemeester, enz. Vervolgens zei ik: 'Stel je nu voor dat ze voor jou zouden komen, speciaal voor jou om met jou te komen praten, hoe zou je dat vinden? Zulke belangrijke mensen, die jou belangrijk genoeg vinden om mee te praten...' We praatten hier nog even over door met elkaar. Hierna maakte ik de link naar de Heere Jezus. De mensen vonden Hem een belangrijke Rabbi. Hij vertelde over het Koninkrijk van God. Over dingen die alleen grote mensen kunnen begrijpen, zo dachten al die mensen die om Hem heen stonden. Ik vertelde verder over die ouders die hun kinderen zo graag bij Hem wilde brengen. En hoe het onderwijs van Jezus verstoord werd door lachende kinderen en blije kinderstemmetjes die aan kwamen lopen en huppelen. Hoe de mensen hun wenkbrauwen fronsten en hoe de discipelen de ouders met hun kinderen wegstuurden. En dan die prachtige reactie van de Heere Jezus. Ik zie voor me hoe Hij op ooghoogte gaat zitten met de kinderen, ze bij Zich laat komen en ze zegent.

We hebben benadrukt dat kinderen nooit te jong of te klein zijn om bij Hem te komen. Daarna vertelde ik heel kort het verhaal dat de Heere Jezus juist een keer een kind in het midden zette van een groep grote mensen en zei dat we moeten worden als een kind! 

We hebben ook nog nagedacht over het zegenen. Dit omdat onze oudste in de week erna jarig zou zijn en mijn man dan ook de jarige zegent. Zelf vind ik het lastig de waarde van het zegenen uit te leggen aan kinderen. Misschien omdat ik het zelf niet altijd helder heb :). Later hoop ik nog een keer verder in te gaan op het zegenen van kinderen.

Als afsluiting kregen de kinderen allemaal een foto van zichzelf, die ze uit mochten knippen en op een gekleurd papier mochten plakken. Daarna mochten ze zegenende handen maken op hun eigen foto. Geweldig vinden ze dat, verf op hun handen. Wat een gekriebel en gegiechel :). 
Het resultaat is echt leuk geworden! Ze hangen hier nog steeds te pronken aan de muur.
In Hem verbonden,

Reacties

 1. Prachtig! Hoe verzin je het toch elke keer weer :-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Lisan. Soms zit ik uren te zoeken naar ideetjes en soms borrelen ze gewoon naar boven ;).

   Verwijderen
 2. Dit verhaal wordt zo vaak verteld aan kinderen en toch blijft het iedere keer weer bijzonder. Mooie plaat ook, mag ik vragen uit welke kinderbijbel deze komt?

  En nog gefeliciteerd met jullie oudste!

  Groetjes Amanda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja precies!
   De plaat komt uit een platenboek van Ikeg.

   Groetjes!

   Verwijderen
 3. Wat mooi!
  Ik ben wel heel benieuwd naar je uitleg van zegenen. Wij lopen er telkens tegenaan dat we er geen woorden voor kunnen vinden om uit te leggen wat zegenen precies is.
  Ik zie uit naar het vervolg.
  Hartelijke groet, Petra C

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Snap wat je bedoelt! Het is een thema dat mij al een tijdje bezig houdt, maar ook voor mezelf soms ongrijpbaar blijft. Maar, ik hoop er zeker een keer een berichtje over te plaatsen.

   Verwijderen
 4. Mooi zeg! Hoe kom je aan die leuke ideeën als ik vragen mag? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, dat is lastig te zeggen. Als ik een werkje letterlijk ergens vandaan haal vermeld ik altijd de bron. Soms borrelen ideetjes gewoon naar boven. Pinterest is ook wel echt een bron van inspiratie. Maar dit 'werkje' was gewoon een eigen bedenksel ;).

   Verwijderen
 5. Dag Mirjam!

  Allereerst gefeliciteerd! Prachtig gezinsmoment! Heb deze week in mijn klas een gezinsmoment van jou gebruikt over de zondeval, met die verscheurde kleurplaat van de schepping. Heel indrukwekkend en heel mooi hoe de kinderen Gods liefde konden verwoorden! (en veel kinderen in mijn klas worden thuis niet christelijk opgevoed) Bedankt voor je inspirerende blog, ik heb er veel aan! Groet, Marjet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marjet,
   Wat mooi om te horen! Ik kan me voorstellen dat het indruk maakte op je klas. Bedankt voor het delen!
   Groetjes,
   Mirjam

   Verwijderen
  2. Hey, mooi om het zelfs hier terug te lezen.
   De Heere heeft dat idee -dat Hij gaf- van ooit echt gezegend.

   Verwijderen
 6. Bedankt voor je reactie! Pinterest is inderdaad een leuke om te onthouden:)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!