dinsdag 16 december 2014

Gezinsmoment - Advent {2} - Jozef en Jezus

Met onze adventskalender waren we bij het verhaal over Jozef. In het leven van Jozef zitten heel veel mooie lijnen naar de Heere Jezus, vandaar dat we zondag met het gezinsmoment over Jozef nagedacht hebben. Ik heb het verhaal uit de kinderbijbel van Sally Loyd-Jones gelezen {met hier en daar wat aanpassingen}.

Hierna hebben we nagedacht over de overeenkomsten van het leven van Jozef met het leven van de Heere Jezus. Nog best moeilijk voor de kinderen, maar wel leerzaam.


We hebben vooral doorgepraat over Jozef die bij zijn vader vandaan moest, naar een ver land, om het volk te redden en de Heere Jezus die het Huis van Zijn Vader {de hemel} moest verlaten en naar de aarde moest om de mensen te redden. De link met Johannes 3:16 konden we zo opnieuw mooi maken.

Daar knutselden we ook weer over. We hebben uit landkaarten {die ik gewoon vanuit Google Maps had geprint} allemaal hartjes geknipt en maakten er een slinger van. Het fijne van zo'n werkje is dat je onder het knippen nog een beetje door kunt kletsen. Samen knutselen vind ik altijd zo lekker knus :).
De slinger hangt boven de piano. Een mooie bijkomstigheid is dat er plaatsnamen op staan waar mensen wonen die op mijn 'gebedslijst' staan en steeds als ik die plaatsnamen lees, denk ik aan deze mensen en bid ik gelijk voor hen. Misschien blijft ie na advent dus nog wel even hangen.


In Hem verbonden,

4 opmerkingen:

 1. Dank je wel voor het delen van je gezinsmoment! Die hartjesslinger is echt mooi en een leuk idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha... met hier en daar wat aanpassingen:).
  Herkenbaar hoor, het vlees lekker opeten en de botjes laten liggen ;)

  Wat mooi, de hartjesslinger!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, die overeenkomsten tussen Joseph en Jezus zijn soms moeilijk te begrijpen voor jonge kinderen. Toch maar benoemen. Ze leren ervan! Veel zegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee, die hartjesslinger, die ga ik zeker ook een keer maken! En de aanpassingen bij de kinderbijbel herken ik ook wel:), al vind ik 'm erg mooi!
  Veel zegen en een hartelijke groet van Marjet.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!