Jezus is de grootste vreugde

Het gaat goed in ons gezin. We genieten erg van het kleinste meisje en de rest van de kinderen. Het is prachtig om de onderlinge liefde te zien tussen de kinderen. Ik ben weer opgeknapt van de zwangerschap en de bevalling. En ja, het is druk met 4 kinderen onder de 6 {de oudste hoopt zondag 6 te worden!}, maar het gaat allemaal. Ik voel me dankbaar en gezegend.

Toch knagen er soms ook vragen aan mijn hart en zit ik een beetje in een 'verwerkingsfase' van het afgelopen jaar. We kunnen mooie woorden spreken als het leven voor de wind gaat, maar kunnen we ook onze handen in Zijn handen leggen wanneer het leven niet gaat zoals wij het graag zouden zien? Moeten we Gods wegen altijd begrijpen om Hem lief te hebben met ons hele hart?


Onder alle dagelijkse werkzaamheden dacht ik hierover na, en in mijn hart sprak ik met Hem, Die mij kent en alles al weet. En toen de 2 jongste allebei even sliepen {wat niet zo vaak voorkomt en waar ik dus erg van genoot}, keek ik even naar wat video's die ik nog niet had gezien. Mijn oog viel op een video die er al even op stond, maar die ik op een of andere manier al die tijd over het hoofd had gezien. De Heere had het zo bedacht dat ik precies op dat moment, op die dag, deze video zag.
Ik deel de video graag met jullie, zodat jullie begrijpen waarom ik zo verwonderd was over Zijn trouw en genade. Net als Christy zag ik dat mijn vreugde alleen in Hem moet liggen. Ongeacht de omstandigheden. Ook als ik Hem niet begrijp. Als ik dat leer, geeft dat die diepe vreugde, de ware dankbaarheid. De eucharisteo, waar Ann Voskamp zo mooi over schrijft in haar boek. We kunnen Hem vertrouwen. Hij heeft een plan met jou en met mij. Wat een heerlijke wetenschap!

Zegen bij het kijken van dit mooie getuigenis!In Hem verbonden,

Reacties

 1. Mooi geschreven Mir, ik begrijp je overdenkingen heel goed. En tegelijkertijd is het zo waar, onrustig is mijn hart totdat het rust vind bij God. En tuurlijk zijn er momenten dat je nadenkt over wat er gebeurd is en op zich is dat niet verkeerd. Dit kan allerlei gevoelens oproepen, blijheid, dankbaarheid maar ook, vragen, melancholieke gevoelens, etc etc. En het mooie is dat God zegt, breng deze allemaal bij mij. Niet alleen je dankbaarheid maar ook je andere gevoelens. Wat je ook zo mooi verwoord Hij die mij kent. Voor Hem hoeven we ons niet te verschuilen. Hihi tlijkt wel bijna een preek. Liefsss

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga hem nu niet kijken maar wil wel even zeggen dat ik je gevoelens snap. Ik denk trouwens dat dankbaarheid een mengelmoes is van vreugde en genade. Net als het oorspronkelijke Griekse woord zegt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies! En door dankbaarheid krijgen we die diepe gemeenschap met Hem.

   Verwijderen
 3. Ja, heel mooi. Christy Nockels, wow. In vreugde, dankbaarheid. In verdriet, vertrouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi hè? Het raakt mij altijd als iemand zo vol van Hem kan zijn, ook na tegenslag. En dan niet 'nep', of omdat het nu eenmaal moet als christen. Bij haar merk je dat het een worsteling geweest is, waar de Heer haar dingen door geleerd heeft.

   Verwijderen
 4. Mooi, hoe je dat schrijft.... 'in mijn hart sprak ik met Hem, die mij kent en alles al weet...'
  Dat raakte me zomaar zo!
  Wat een diepe les, die je kreeg dmv oa het filmpje. Dank je wel voor het delen! Het is een onderwerp dat me ook veel bezig heeft gehouden in een zware periode en soms ineens weer. Ik kon eigenlijk, diep in mn hart, echt wel eens opstandig zijn in sommige omstandigheden. Ze waren gewoon te pijnlijk, vond ik, te verwoestend. Soms duurt het zó lang voordat ik iets leer/wil leren...
  Nu ik dit filmpje kijk en jouw verhaal lees, denk ik weer: " dan ben ik een veel stabieler en sterker christen, als ik dat telkens doe, mijn vreugde zoeken en vinden in Hem alleen! Dan kan Hij toch veel meer door me heen schijnen.."

  Dank je wel joh, voor je openheid en de echtheid (kwetsbaarheid) van je verhaal! Ik wens je Gods nabijheid in je fase van dingen verwerken. Dat je elke gedachte met Hem zult delen, elke vraag uit je hart Hem voor zult leggen (net als de psalmen), dat je getroost zult worden aan Zijn Vaderhart en dichter en dichter naar Hem toe zult groeien.
  Veel liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je wel. Heel herkenbaar. En ik ben er van overtuigd dat je met God kunt leven en heel veel blijdschap kunt ervaren ook als je verdrietig bent.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!