zondag 2 november 2014

Gezinsmoment - David haalt de arkDit gezinsmoment is alweer even geleden, dus ik kan het niet meer heel uitgebreid beschrijven, maar voor de compleetheid van de serie wil ik het toch plaatsen.

Ik begon met de kinderen een klein voorbeeldje te geven van 2 kinderen die op vakantie gaan en daar naar een andere kerk gaan. In die kerk doen mensen heel oneerbiedig, ze praten onder het bidden en doen andere dingen tijdens het zingen. De 2 kinderen voelen zich er heel vervelend! 

Hierna vroeg ik aan de kinderen hoe zij het zouden vinden als er zo in onze kerk gedaan zou worden. Daar moesten ze wel een beetje om grinniken, want dat zouden ze heel raar vinden. Waarom? vroeg ik hen. Na een tijdje praten kwamen we erop dat we eerbiedig voor de Heere moeten zijn, omdat Hij heilig is.

Hierna vertelde ik het verhaal over de ark. Heel kort vertelde ik hoe de ark bij de Filistijnen terecht was gekomen {1 Sam. 4}. Dat de ark in de tempel van Dagon werd gebracht en later op en wagen wordt teruggestuurd. (1 Sam 5 en 6}. Een aantal dingen heb ik weggelaten, omdat het anders te veel werd voor de kinderen. Hierna vertelde ik over David, en hoe hij de ark terug laat halen op een wagen {2 Sam. 6}. Het gedeelte dat Uzza de ark aanraakt en sterft, maakte indruk op de kinderen. Persoonlijk vind ik dit ook nog steeds een 'lastig' verhaal. Uzza bedoelde het toch goed? Zou ik niet hetzelfde gedaan hebben? Misschien deed hij het juist uit liefde voor de Heere? Blijkbaar moest het volk leren dat ze de Heere serieus moesten nemen. Wat Hij gebood, mocht niet overtreden worden. De Heere toonde hen Zijn heiligheid. Dit heb ik ook aan de kinderen uitgelegd. Ik heb het ook op hun eigen hart proberen toe te passen. Soms kunnen we makkelijk denken over zonden. Een klein leugentje of een keer iets meenemen van een ander, maar de Heere wil dat we hier niet makkelijk mee omgaan! We mogen het belijden, maar moeten het daarna ook proberen te laten!
Tot slot vertelde ik hoe David het later wel goed deed en de ark liet halen, gedragen door mannen, zoals de Heere geboden had, en dat het volk offerde voor de Heere om Hem te danken, nadat ze de ark in de tent hadden gezet die David er speciaal voor had laten maken.

Bij het vertellen van dit verhaal maakte ik gebruik van de platen op deze site: http://www.freebibleimages.org.

Als verwerking maakten we dit werkje


In Hem verbonden,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!