donderdag 30 oktober 2014

De dagelijkse keuze

Need to read this quote every day. Perhaps print and frame it into the house somewhere.

Wat een waarheid! Sinds onze jongste is geboren ervaar ik dit weer des te meer. Al mijn tijd en energie gaan naar de kinderen, mijn huishouden en mijn man. Ik wil graag douchen, maar het komt er gewoon niet van of ik verlang naar een slaap van minimaal 8 uur {zonder onderbrekingen}, maar mijn dochter heeft me nodig. 'Moederschap is een keuze...' Ik zou nog iets verder willen gaan: Moederschap is een wilsbesluit. Een wilsbesluit om het welzijn van de ander boven dat van jezelf te stellen. Het is de weg die de Heere met je gaat om je te schaven, te vormen en je te leren je leven af te leggen voor een ander. Ben je bereid die keuze te maken? Ik denk dat het de beste beslissing is die je kunt maken voor je kinderen. En ja, je zult fouten maken, elke dag weer. Ik ervaar dagelijks, net als jij, dat ik het niet kan, het me aan wijsheid, geduld en opofferende liefde ontbreekt. Misschien juist wel als je zoveel tijd met je kinderen doorbrengt en al je energie aan hen schenkt. Maar, blijf niet ontmoedigd zitten. Sta op, belijd je schuld aan de Heere, vraag vergeving aan je kinderen en je man, en besluit opnieuw dat je hen zult dienen, vandaag, morgen, en elke dag van je leven. Om hen te leren, de weg die ze moeten gaan, achter Hem aan.

You will come to know... - Gordon B. Hinckley

In Hem verbonden,

10 opmerkingen:

 1. Zo herkenbaar! Onze derde dochter is afgelopen 6 augustus geboren. Ook ik ervaar wat jij schrijft. Elke dag opnieuw moet ik die keuze maken om met positief te beginnen, maar ik ervaar ook steeds weer dat ik val. Even een kleine vraag. Bij het stuk gezinsmoment 'wonderlijk gemaakt' staat een filmpje. Ik krijg deze niet geopend. Waar kan ik dit filmpje vinden? Groetjes Tirza

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Tirza,
   Onze dochters schelen dan maar 2 dagen :). Ik heb je vraag over het filmpje al beantwoord onder het stukje dat je noemt.
   Veel zegen in je gezin. Hou vol en ga door! Het is de beste keuze. En... je hoeft het niet in eigen kracht te doen! De Heere wil je hierin zegenen. Ga met Hem.

   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 2. Heel herkenbaar. Ik schreef hier ook over op mijn blog. In Gods kracht zullen we volharden. Zijn Geest werkt dat in je. Hij gaat door, ondanks ons struikelen en zal ons helpen op deze weg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies! Hij gaat door. Wat heerlijk om steeds weer te beseffen he?

   Verwijderen
 3. Bedankt Mirjam voor je bemoediging. Ik moet en kan het ook alleen maar van Hem verwachten, maar dat is nu juist waarin ik zo vaak struikel door steeds naar mijzelf en mijn tekortkomingen te kijken. Die korte nachten maken mij nu niet bepaald een energierijke moeder. Mijn geduld is zo snel op. En dan zit ik ´s avonds even met een bak koffie en dan vliegt dat me soms zo aan. Dan wil ik zo graag gezellig en liefdevol zijn en tijd maken voor ze... We gaan door met de Heere! Vandaag even tijd gemaakt om de meisjes voor te bereiden op de doop van hun zusje. Een leuk boekje gekocht en wat geknutseld. Heb je nog meer ideeën rondom doop toevallig? Hartelijke groetjes Tirza

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel herkenbaar, hoor, wat je schrijft. Ik zou ook zoveel leuker en liever willen zijn dan ik ben :). Maar, de Heere weet het. En ik wil me door Hem laten vormen, juist door dit soort dagen/momenten heen. En weet je, soms is het ook goed dat je kinderen zien dat jij niet volmaakt bent en dat je de Heere en Zijn vergeving ook nodig hebt.
   Ehm...rondom de doop van jullie kleintje heb ik niets... sorry. Zegen!

   Grtz,
   Mirjam

   PS Mail gerust eens als je nog eens verder wilt kletsen. Mijn mailadres vind je bij 'over mij'. Niets verplicht, maar is soms wat meer privé :).

   Verwijderen
 4. Mooi Mirjam. Ik zie ook in mijn situatie dat God mij vormt. Ook al is het erg moeilijk. Groetjes Ariëlle (tot snel)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Ariël,
   Mooi dat je dit zo kunt zien, ondanks dat het door pijn heen gaat. Bid voor je, wanneer ik aan je denk!
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 5. Mooi en herkenbaar om deze blog te lezen..! Met name gebroken nachten en weinig slaap zijn voor mij erg moeilijk. Om dan weer positief, met nieuwe energie de dag met de Heere te beginnen.. Daar voel ik me wel behoorlijk in te kort schieten..!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!