Gezinsmoment - David en Goliath

Als kind was mijn favoriete Bijbelverhaal het verhaal over David en Goliath. Het waren niet zo zeer de bloeddorstige details of de setting van een oorlog {waar de jongens uit mijn klassen later glimoogjes van kregen als ik daarover vertelde} dat mij intrigeerde. Nee, van jongsaf aan ben ik geraakt door het vertrouwen dat David had in Zijn God. Hoe groot Goliath ook was, hoe hard hij schreeuwde, al hield iedereen hem tegen, hij wist, Mijn God is sterker, machtiger, groter.

Vorige week zondag dachten wij met de kinderen over dit verhaal na.
Ik begon met te vragen of ze wel eens iets hadden moeten doen waarvan ze dachten dat ze dat niet konden, dat het te moeilijk was of te zwaar. Ook vroeg ik of ze wel eens bang waren geweest. Vragen die nog best lastig voor hen zijn, maar als we ze een beetje helpen komt het gesprek wel op gang.

Hierna vertelde ik het verhaal van Goliath die verslagen werd. Ik benadrukte het vertrouwen van David en dat hij zeker wist dat God boven alles stond.

Als verwerking hebben we met waterverf een grote Goliath geverfd. Van te voren had ik hem zelf op behang getekend, dus we hoefden het alleen in te 'kleuren'. Doe dit niet als je gehecht bent aan je meubels :). Ik had na 5 minuten spijt dat ik aan dit project was begonnen, maar na 10 minuten was ik daar gelukkig overheen ;). Het resultaat is echt mooi geworden ondanks ons meisje van 2 die overal grote gekleurde vlekken schilderde. We schreven er aan het eind op: 'Goliath is sterk, maar de Heere is nog sterker.'
In Hem verbonden,

Reacties

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!