Babyshower organiseren

Het organiseren van een babyshower is in Amerika heel gebruikelijk. Ook in Nederland worden steeds meer babyshowers georganiseerd. Het feestje is bedoeld ter voorbereiding op het moederschap. Een tijdje geleden hoorde ik van een vrouwengroep die het een traditie hadden gemaakt om zo'n babyshower te organiseren. Ik werd helemaal enthousiast, des te meer omdat ik op dat moment een vriendin had die in de laatste weken van haar {niet al te vlekkeloze} zwangerschap zat. Met onze {vrouwen}gebedsgroep organiseerden we stiekem een babyshower. Op een avond dat we eigenlijk samen zouden komen om te bidden bij haar thuis, stonden we als verrassing met alle meiden op de stoep met een grote bos roze en blauwe ballonnen, wat lekkers met roze/blauwe muisjes, een zelfgemaakte slinger van rompers, en allemaal een aardigheidje.  We begonnen met de cadeautjes en koffie drinken met wat lekkers. Daarna had een van ons iets voorbereid vanuit de Bijbel rondom het moederschap. Hierna hebben we met elkaar gebeden voor de aanstaande moeder. Het was heel bijzonder om zo biddend om haar heen te staan!


Lijkt het je leuk om ook een babyshower te organiseren voor iemand? Hier wat tips:

 • Hou het een verrassing! Laat iemand een afspraak maken om koffie te gaan drinken en sta als verrassing met elkaar voor de deur.
 • Laat een iemand iets lekkers bakken/kopen in 'babyshower-style', dus met roze en blauwe versiering.
 • Neem bekertjes, gebaksbordjes, vorkjes, koffie, thee, enz. zelf mee, zodat de aanstaande moeder niet achteraf met veel werk/rommel zit.
 • Maak met elkaar een slinger. Wij hadden allemaal een klein rompertje van papier geprint, waar we een persoonlijke boodschap op geschreven hadden en die we in roze/blauw versierd hadden. Vooraf op de hoek van de straat even snel aan een touwtje gehangen met kleine knijpertjes en klaar :).
 • Bereid iets voor om te delen vanuit het Woord.
 • Koop allemaal een aardigheidje voor de baby of de aanstaande moeder. Als je ze allemaal in een leuke mand bij elkaar stopt, ziet het er gelijk heel gezellig uit.
Fijne babyshower gewenst!

In Hem verbonden,

Reacties

 1. Wat een leuk idee! Zeker om dit op deze manier te vieren. De Amerikaanse versie met veel grote cadeaus vind ik to much.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk. Wij als vriendinnen koken voor elkaar in de kraamweek of de week na de kraamweek. Zo heerlijk als de bel gaat en je krijgt een warme maaltijd. Groeten Elsbeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super! Goud waard zulke vriendinnen. In onze kraamweek (nog niet zo lang geleden) kregen we ook onverwachts het aanbod van mensen uit de gemeente. Inderdaad zo heerlijk!

   Verwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!